13 Kasım 2012 Salı

Twitter'da #dersanemolmasaydı etiketi sosyal medyayı salladı

1 Eylül – 31 Ekim arasında 181 bin twitter kullanıcısı toplam 622 bin tweet paylaştığı tespit edildi. 1-11 Kasım tarihleri arasında ise 133 bin 533 kişi dershanelerle ilgili 225 bin 783 yorum paylaştı.

Son günlerde dershane mezunlarının yoğun şekilde paylaşım yaptığı gözlenirken 12 Kasım Pazartesi akşamı rekor sayıda tweet atıldı. Sosyalmedya.in Sosyal Medya Takip Sistemi tarafından 187 bin 362 kişinin dershaneler hakkında attığı 1.249.477 tweet arşivlendi. Twitter API kodlarının yoğunluğu kaldıramaması nedeniyle 423 bin tweet ise arşivlenemedi.

Her derbi maçında Twitter rekorunun kırılmasına alışan Türk Twitter kullanıcıları, #dershanemolmasaydı etiketiyle bu rekoru dörde katladı. Derbi maçlarında bir başlık altında en fazla 450 bin tweet atılırken dershaneyle ilgili etiketin hatalı yazılan versiyonlarıyla birlikte 2 milyon tweet paylaşılmış oldu.(samanyoluhaber)


Hürriyet ise Şu Şekilde verdi


Başbakan’ın ‘kapatılacak’ sözleriyle başlayan, dershanelerin kapatılması tartışması sosyal medyada devam ediyor. Dershaneciler, öğretmenler ve öğrenciler yorumlarını twitter’da paylaşıyor

TÖDER ve GÜVENDER’in de destek verdiği ‘DershanemOlmasaydı’ eylemi dün akşam 19.00-20.30 saatleri arasında yapıldı. Katılımcılar ‘#DershanemOlmasaydı’ etiketini Twitter'da trend topic yaptı.

Ayrıca baz öğrencilere tweet atmaları halinde hediye verilceği vaat edildiği iddiaa etti

Hürriyet'in haberi için tıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder