26 Kasım 2012 Pazartesi
ZEYTİN YAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ
MALZEMELER
3 Orta boy kereviz
2 adet büyük boy havuç
7-8 adet küçük soğan
yarım limon
2 adet portakal veya 4 adet mandalina
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz, 2 adet kesme şeker
YAPILIŞI
Kerevizler ayıklanıp,yıkanır hertarafına limon sürülür, 1 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları ve kenarları kurabiye kalıpları ile kesilir,havuçlarda aynı şekilde kesilir, havuçlar kerevizlerin ortasına yerleştirilir tencereye dizilir. Soğanlar ayrı bir kapta zeytinyağında biraz kavrulur, kerevizlerin üzerlerine ilave edilir şeker, tuz, zeytinyağı, suyunu sıktığımız portakal veya mandalina suları ve biraz su kerevizlerin üzerlerine dökülüp pişmeye bırakılır.
Not: daha önce zeytinyağlı kerevizi pişirip yayınlamıştım ama bu sefer görsel olarak değişik şekilde hazırladığım için tekrar yayınlıyorum
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder