30 Kasım 2012 Cuma

MEB'in kararı atama bekleyenlere bir kez daha KPSS yolu gözüktürdü

 Atamaların sadece ağustosla sınırlandırılması da soruna tuz biber ekti. Adaylar bir yıl daha beklememek için şubat ayında da atama yapılmasını istiyor.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, Öğretmenlik Sınav Sonuçları'nın geçerliliğinin 1 yılla sınırlandırılması atama bekleyen öğretmen adaylarını sıkıntıya soktu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yılda iki defa yapılan atama sayısını bire düşürmesi nedeniyle de öğretmenlere bir kez daha KPSS yolu gözüktü.

2011 yılı KPSS Öğretmenlik sınav sonuçları (KPSS-10 puanı) 2013 yılı Temmuz ayına kadar geçerli olacak. Buna rağmen 2012'de KPSS'ye giren öğretmenlerin de sınav sonucu 2013 yılı Temmuz ayına kadar geçerli sayılacak.

EK KÜLFET DOĞURACAK

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Tekin, yapılan değişiklikle atama bekleyen öğretmenlerin her yıl sınava hazırlanmak zorunda bırakıldığını bunun da otomatik olarak ek külfet doğurduğunu kaydetti. Şubat atamalarını düşünüp ağustosta tercih yapmayan çok sayıda öğretmenin bulunduğunu hatırlatan Tekin, "Şubatta atama yapılmayacağı için puanları ağustos ataması için geçerli sayılmayacak. Bu atamalar için temmuzda yapılacak 2013 KPSS'si baz alınacak. Hal böyle olunca öğretmenler yeniden sınava girecek ve alacağı puanla ağustosta atanacak" diye konuştu.

AĞUSTOS ATAMASI İMKÂNSIZ

Tekin sözlerine şöyle devam etti: "Kaldı ki KPSS temmuzda, atamalar ise ağustosta yapılacak deniliyor. Bu bir aylık kısa bir sürede sınavı yapıp, puanları hesaplayıp atama yapılması neredeyse imkânsız. Süreç eylüle kadar uzar. Bütün bu sorunları aşmak için sınav sonuçları 2 yıl geçerli olmalı. Böylece öğretmen adaylar her yıl sınava girmek zorunda kalmaz. Ya da şubatta öğretmen ataması yapılmalı."

360 bin aday atama bekliyor

Yaklaşık 400 bin öğretmen adayı 2012 Temmuz ayında yapılan KPSS'ye girdi. Buna rağmen ağustos ayında yapılan atamalarda 40 bin öğretmenin ataması yapıldı. Branşlara göre KPSS'ye giren öğretmen sayısı sıralamasında öne çıkan alanlar şöyle oldu:

Branş                          Sayı

Türk Dili ve Edebiyatı    22.583
Sosyal Bilgiler             21.290
İngilizce                      19.749
Matematik                  19.443
Beden Eğitimi             18.985
Sınıf Öğretmenliği        18.370
Tarih                          17.573
Okul Öncesi               17.432
Fen ve Teknoloji          16.547

NESRULLAH SONAY - BUGÜN GAZETESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder