25 Kasım 2012 Pazar

En fazla ihtiyaç duyulan Öğretmenlik branşı ve il

Türkiye’de, yönetim kademesindekiler hariç toplam 705 bin 463 öğretmenin görev yapıyor. En çok öğretmen ihtiyacı olan il ise İstanbul.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan verilere göre, Türkiye’de yönetim kademesindekiler hariç 705 bin 463 öğretmen bulunuyor. En çok rehber öğretmene ihtiyaç var. Bu alanda 16 bin 900 açık var. İkinci sırada ise 15 bin 684 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri takip ediyor. İngilizce’de 12 bin 857, ilköğretim matematikte 7 bin 601, Türkçe’de 7 bin 163, fen bilimleri/fen ve teknoloji alanında 6 bin 820, okul öncesi öğretmenliğinde ise 6 bin 848 açık var. Zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği kısmında 6 bin 379, sınıf öğretmenliğinde 6 bin 411, beden eğitiminde ise 6 bin 171 öğretmene ihtiyaç var. Norma göre ihtiyaç olan öğretmen sayısı 128 bin 883. 28 alanda toplam 1.723 norm fazlası öğretmen mevcut. Öğretmene en çok ihtiyacı olan illerin başında 23 bin 598 ile İstanbul geliyor. Bunu 6 bin 26 ile Şanlıurfa, 4 bin 70 ile Konya takip ediyor.

Birçok fedakarlıkla ülkemizin dört bir yanında görevini sürdüren eğitimciler için yapılan kutlamalar kapsamında indirimlerir, gezi ve hediye kampanyalarının yanı sıra bazı bankalar öğretmenler için uygun koşullarda kredi imkanları da sunuyor. Bunlardan bazıları şöyle:
Jurassic Land, öğretmenlere ücretsiz
Öğretmenler, Jurassic Land’ı ücretsiz ziyaret edebiliyor. Forum İstanbul’da yer alan Jurassic Land, macerasever öğretmenleri milyonlarca yıl öncesine unutamayacakları bir yolculuğa davet ediyor. Jurassic Land, keşfetmenin büyüsünü öğreten öğretmenleri 24 ve 25 Kasım’da ücretsiz ağırlayacak. Farklı dönemlere ait iskeletler, dinozor yumurtaları, rölyefleri ve hareketli görsellerin görülebildiği parkta, 70 dinozorun birebir replikaları yer alıyor.

R Öğretmenlere Saygı Satranç Turnuvası
Bakırköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi 25 Kasım Pazar günü,  “Öğretmenlerimize Saygı Satranç Turnuvası” düzenliyor. Etkinlik 10.00-19.00 saatleri arasında Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde yapılacak. Turnuvada dereceye giren sporculara katılım belgesi, kupa ve madalyalar verilecek.

Öğretmenlerin sanat eserleri sergileniyor
İstanbul’da görev yapan öğretmenlerin çeşitli sanatsal çalışmaları Beyoğlu Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda sergileniyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın katılımıyla açılan sergi 25 Kasım Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilir.
Öğretmenler aynı şemsiyenin altında
Öğretmenler İstanbul’da kendileri için hazırlanan özel şemsiyelerin altında bir yolculuğa çıkacak. İstanbul Akvaryum’u ziyaret eden öğretmenler, meslek kimliklerini göstererek akvaryumu gezebilecek. Kendileri için hazırlanan özel şemsiyelerin sahibi olacaklar. Bu şemsiyelerle İstanbul Akvaryum’da Karadeniz’den Pasifik’e uzanan bir yolculuk yapacaklar. Gezi için son gün 25 Kasım Pazar.
Mobilya alan öğretmenlere indirim
Yeni evlenecek ya da evini yenilemek isteyen öğretmenler için ‘Canım Öğretmenim’ kampanyası başlatıldı. EVGÖR Mobilya’nın başlattığı kampanya ile öğretmenler,www.evgor.com.tr adresinden yapacakları tüm alışverişlerinde yüzde 15 indirim imkanı bulacak. Ayrıca 36 aya varan taksit seçeneklerinden de faydalanabilecekler. Kampanya 30 Kasım’a kadar devam edecek.

Öğretmenlere 50 TL’lik akaryakıt hediye
Öğretmenler Günü kampanyalarında sosyal medya da devreye sokuldu. Akaryakıt dağıtım şirketi Starpet, öğretmenler için özel olarak ‘Nasıl Bir Öğrencisin’ uygulaması geliştirdi. www.facebook.com/Starpetakaryakit adresinden ulaşılabilen uygulamada, kullanıcıların kendilerine en yakın buldukları görselleri seçerek dokuz soruyu yanıtlamaları gerekiyor. Uygulama, seçilen görsellerden yola çıkarak, bir paragraflık yazı ile nasıl bir öğrenci olduğu hakkında katılımcıyı bilgilendiriyor. Her 50’nci katılımcının Starpet’ten 50 TL tutarında hediye akaryakıt kazandığı uygulama 3 Aralık’a kadar devam edecek. Uygulama tüm katılımcılara açık.

Öğretmenlerin bütçesi rahatlayacak
Öğretmenler Günü’ne özel ihtiyaç kampanları da başladı. Türkiye Finans, eğitmenlere özel olarak ihtiyaçlarının finansmanı için Eğitmenin Finansörü ve taşıt ihtiyaçlarının finansmanı için Taşıt Finansmanı kampanyaları başlattı. Eğitmenin Finansörü, tüm eğitmenlere masrafsız ve teminatsız 48 ay vade fırsatlı, 40 bin TL’ye varan limitlerle yüzde 1,12 kar oranlı ihtiyaç finansmanı sağlıyor. Eğitmenlere Özel Taşıt Finansmanı Kampanyası ile de 3 ay taksit öteleme fırsatı, uygun fiyat avantajları ve gelir belgesiz olarak 60 aya varan vade imkanı ile sağlanıyor. Taşıt Finansmanı kampanyasında kar oranı yüzde 0,95’ten başlıyor. Kampanya kapsamında Taşıt Finansmanı kullanan eğitmenler, yüzde 10 kasko indirimi, kiralık kasa indirimi ve katılım hesaplarında avantajlı kar oranlarından da yararlanabiliyor. Kampanya 14 Aralık’a kadar devam edecek.

Öğretmenlere bedava konuşma fırsatı
‘Canım Öğretmenim’ kampanyası ile öğretmenler, meslektaşlarını ücretsiz kutlayabiliyor. Avea’nın kampanyası 24 Kasım sabahı başladı. 25 Kasım Pazar saat 24.00’e kadar sürecek kampanya ile ‘MEB ve Eğitimciler’ tarifelerinden yararlanan öğretmenlere, 250 dakika ve her yöne 250 MMS hediye sunuluyor.

Bireysel ihtiyaç kredisi imkanı
Öğretmenler kampanya ile ihtiyaçlarını yüzde 0,53 ten başlayan faiz oranları ve avantajlı masraflarla karşılayabiliyor. Yapı Kredi, yıl sonuna kadar devam edecek kampanya kapsamında, bireysel ihtiyaç kredisi kullanan tüm öğretmenlere 50 lira Worldpuan hediye ediyor. Kampanyadan faydalanmak isteyen eğitimciler kredisimdi.com.tr adresinden, Yapı Kredi ATM’lerinden veya ‘Bireysel’ boşluk ‘TCKN’ boşluk ‘Aylık Net Gelir’ yazıp ’4411’e SMS yollayarak başvuru yaparak, 3 dakika içinde kredi başvurusuna yanıt alabiliyor.

Düşük masraflı krediler öğretmenler için
Nakde ihtiyacı olan eğitimciler, ‘Öğretmenler Günü Kredisi Kampanyası’ ile düşük masraflı kredi kullanabiliyor. Türkiye İş Bankası’nın 26 Kasım Pazartesi gününe kadar sürecek kampanyası kapsamında öğretmenler, 100 TL dosya masrafı ödeyerek, 24 ay vadeye kadar aylık yüzde 1,09 faiz oranıyla, 60 aya kadar aylık yüzde 1,19 faiz oranıyla 15 bin TL nakit kredi kullanabiliyor. Kampanyaya katılım için aralarında boşluk bırakarak ÖĞRETMEN, TC KİMLİK NO, KREDİ TUTARI, AYLIK GELİRİNİZİ 4402’ye SMS göndererek başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca İş Bankası şubeleri de kredi başvurusu için destek veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder