23 Kasım 2012 Cuma

SHGM ile YÖK Protokol imzaladı sivil havacılık eğitimi yaygınlaşacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında, sivil havacılığın tüm alanlarını kapsayacak şekilde çok yönlü işbirliği protokolü imzalandı.

 

 

SHGM'den yapılan yazılı açıklamada, Türk sivil havacılığındaki gelişmeler çerçevesinde,sektörün artan nitelikli insan kaynakları ihtiyacının karşılanması ve sivil havacılığın sürdürülebilir bir şeklide büyümesini sağlamak amacıyla sivil havacılık eğitimlerinin üniversiteleri içerecek şekilde yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Bu hedef doğrultusunda yürütülen çalışmalar sonucunda pilotluk, uçak bakım teknisyenliği, kabin ve yer hizmetleri gibi branşlarda eğitim veren üniversitelerin ve meslek yüksek okullarının sayısında önemli bir artış sağlandığına dikkat çekilen açıklamada, sivil havacılık eğitimlerinin, YÖK ile işbirliği içinde daha planlı yaygınlaştırılması ve eğitim içeriklerinin kalitesinin arttırılarak belirli bir standardın sağlanabilmesi amacıyla iki kurum arasında kapsamlı bir işbirliği protokolü imzalandığı ifade edildi.
Açıklamada, protokolle, üniversitelerde ilgili branşların açılmasının yanı sıra sivil havacılık çalışanları için  içi eğitim programlarının hazırlanması, ihtisaslaşmaya yönelik sertifika programlarının açılması, yüksek lisans ve doktora programlarının oluşturulması konularında işbirliğini kapsadığı kaydedildi.

Eğitimi içeren her alanda işbirliği
Protokol kapsamında her iki kurum, öğrenci, öğretim elamanları ve halka yönelik eğitim, seminer, konferans, panel, açık oturum gibi bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi konularında da işbirliği yapacakları belirtilen açıklamada, ''Bunlarla birlikte YÖK, sivil havacılık ile ilgili araştırma, sektörel analiz, çalışma grupları ve araştırma merkezlerinin oluşturulması konularında SHGM'ye destek verecek'' ifadesine yer verildi.
Açıklamada, hukuk fakültelerinde sivil havacılık hukuku yönünden ihtisaslaşmaya yönelik lisansüstü akademik programların oluşturulması, tıp fakültelerinin uçuş tabibi yetiştiren programlarının üniversitelerde kurulması ve uluslararası sivil havacılık kuruluşlarının görev gruplarında akademisyenlerin görevlendirilmesi gibi hususlar da protokol maddeleri içinde yer aldığı bildirildi.
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi protokolün imza töreninde yaptığı konuşmada, havacılığın gelişimi ve 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi açısından insan kaynakları ve eğitimin çok büyük önem taşıdığına işaret ederek, iki kurum arasında böyle önemli bir konuda işbirliği yapılmasına imkan veren protokolün imzalanmasına verdiği destekten ötürü YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'ya teşekkür etti.
Açıklamada, 5 yıllık bir dönemi kapsayan protokolün, havacılığın en önemli unsurlardan biri olan yetişmiş insan kaynakları konusundaki sorunların giderilmesine önemli katkılar sağlayacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder