1 Nisan 2011 Cuma

YUFKADAN TAVUKLU PİZZA






45 DAKİKALIK TARİFLER ETKİNLİĞİNİN SAHİBİ SEVGİLİ  Öznur  A GÖNDERİYORUM KOLAY GELSİN

MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
3 adet kurusoğan
1 adet yufka
50 gram margarin veya tereyağ
2 kaşık sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
Tavvuk göğüs eti fındık büyüklüğünde doğranır, teflon tencereye konulup suyunu çekince 2 kaşık sıvıyağ ilave edilir, tavuk etleri hafif kavrulur, piyazlık doğradığımız soğanlar katılır hep birlikte soğanlar kramelize olana kadar kavrulur,baharatları ilave edilerek ateşten alınır .
Margarin veya teryağ eritilir, yufka masaya serilir,erittiğimiz yağ yufkanın hertarafına sürülür,yufkanın ortası yuvarlak büyük bir tepsi ile kesilip çıkartılır, kenarlarından çıkanlarda yuvarlak yufkanın üzerine yerleştirilir , ortasına hazırladığımız iç konulur, kenarlar içe doğru bükülür, yumurta sarısı sürülerek ısıtılımış fırında pişmeye bırakılır,kurumasın diye içli kısmın üzerine yağlı kağıt kapatılır, kenarları ve altı kızarınca yağlı kağıt alınarak rendelenmiş kaşar peyniri serpilir kaşar peyniri hafif eriyince fırından alıınr. ılık servis yapılır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder