2 Nisan 2011 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ, MARMELATLI LOKUM




MALZEMELER
5 yumurta
1,5 su bardağı  şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı teremyağ
1/2 su bardağı  süt
1/2 paket krem şanti
1/2 paket krema
1 kase marmelat
YAPILIŞI
5 yumurta 1 çay fincanı şeker mikserle 5 dakika çırpılır un ve kabartma tozu ilave edilir, fırın tepsisine dökülür(çok ince bir kek oluyor )180 dercede ıstılmış fırında pişirilir, fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtülür soğuması beklenir .1/2 su bardağı süt1,5 yemek kaşığı un ile pişrilir pişince şekeri eklenerek karıştırılıp ateşten alınıp soğutulur ,soğuyunca içine 1 kaşık margarin ilave edilerek mikserle 10 dakika çırpılır.1/2 su bardağı süt ve 1/2 krem şanti 3 dakika mikserle çırpılıp pişirdiğimiz muhallebiye eklenir yarım paket kremada  katılıp karıştırılır.
Soğuyan kekimiz 10 ar santim karelere kesilir, kesilen kek parçaları enlemesine tekrar kesilir (yani kek dahada inceltilir)1 tatlı kaşığı marmelat keke sürülür kenarına krema konulup rulo yapılır, rulolar süte batırılıp hindistan cevizine bulanır istenirse daha küçük parçalara bölünerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder