TARİFİMİ İftar bereketi etkinliğine -5 gönderiyorum. Kolay gelsin hayırlı ramazanlar .
HAMUR MALZEMELERİ
1 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
ÜZERİNE
300 gram tereyağ
Açmak için nışasta
Şerbet için;
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Yarımdan daha az limon.
Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur.
Yapılışı: Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine un ilave edilir, yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir, hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açma için tezgaha alınır. Hamur incecik açılır.
2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.
NOT:star tv'nin soframız pogramında yapılan bir tarif bu tarifi ben kızartarak yapıyordum bu şekildede çok lezzetli ince yufka açabiliyorsanız mutlaka deneyin, aynı hamurla börekte yapılıyor onuda daha sonra paylaşacağım . Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder