MALZEMELER
6-7 adet patates
2 adet kuru soğan
4 adet domates
6-7 adet yeşil biber
300 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pulbiber
Maydanoz
3-4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
patatesler soyulur yıkanıp üzerlerinden bir kapak açılarak içleri oyulur,bir tepsiye dizilir sıvıyağ ile iyice yağlanır, ısıtılmış 200 derecede fırında hafif kızartılır.
kıyma tencerede suyunu çekene kadar kavrulur, yemeklik doğradığımız soğanlarda ilave edilerek iyice kavrulur sıvıyağ ve tuzu eklenir 4-5 adet yeşilbiber, kabuklarını soyup küçük doğradığımız 2 adet domates,3-4 diş sarımsak ve biber salçası eklenir, domatesler suyunu çekince ateşten alınır tuzu, pulbiberi, karabiberi ve maydanozu eklenir .
Fırında kızaran patatesler içlerine hazırladığımız kıymalı harç doldurulur , üzerlerini domates dilimleri ve yeşilbiberle süsleyerek sıcak suyunu ekleyerek tekrar fırında üzeri yağlı kağıt örtülerek pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder