18 Nisan 2011 Pazartesi

SU BÖREĞİ YAPILIŞI


104_2667

104_2727


104_2723
104_2719
104_2720
104_2715
104_2652

MALZEMELER
6 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
150 gram tereyağ
150 gram margarin
500 garam peynir
1 demet maydanoz
YAPILIŞI
Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz karıştırılır, un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak olmayan bir hamur yoğurulup en az yarım saat dinlendirilir,12 bezeye ayrılıp tepsimizin boyutlarında açılır.Margarin ve tereyağ birlikte eritilir
Yufkanın 2 tanesini haşlamıyoruz birtanesi tepsimize seriyoruz, üzerine 2 yemek kaşığı yağ gezdiriyoruz diğer yufkalarımızı teker teker kaynayan tuzlu suda en çok bir dakika haşlayarak soğuk su bulunan bir kaba alıp suyunu elimizle iyice süzdürüp tepsiye yerleştirip üzerlerine 2 kaşık yağ gezdiriyoruz 5 tane yufkamızı aynı işlemle yerleştirdikten sonra peynirli harcımızı yufkamızın üzerine her tarfına gelecek şekilde yerleştirip , diğer 5 yufkamızıda aynı şekilde haşlayıp, süzdürüerek tepsimize yerleştiriyoruz en üstte haşlamadan bıraktığımız diğer yufkayı yeleştirip kalan yağı üzerine sürüp kısık ateşte bir tarafını çeviere çevire pişirip ters çeviriyoruz diğer tarafıda aynı şekilde pişirilip ateşten alıp üzerine bir tepsi kapatıp dinlendiriyoruz .




 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder