Endişe: Yerinde duramama, uyumakta güçlük, kalp atışlarının hızlanması, mide rahatsızlıkları, çarpıntılar ve kasların gerilmesidir.
Panik Atak: Nefes tıkanması, kalp çarpıntısı, göğüs ağrıları, boğulma hissi, titreme, baygınlık ve krizlerin aniden gelmesidir.
Fobiler: Belli bir duruma ya da nesneye karşı duyulan, mantıklı bir açıklaması olmayan korkudur: Hayvanlardan, yüksekten, uçağa binmekten, kapalı alanda kalmaktan vs.
Depresyon: Üzüntü ve ızdırap duygusu, umutsuzluğa kapılmak, uykusuzluk, kişinin kendi gözündeki değerinin azalması ve bu nedenlerle fiziksel sağlığın da bozulmasıdır.
Mani: Depresyonun tam tersi bir durumdur. Sürekli uyanıklık ve yorulmak bilmez bir hareketlilik,- birdenbire kızgınlığa dönüşebilen aşırı iyilik hali,- uyku ihtiyacının azalması veya günlerce uykusuz kalma, kendini aşırı beğenme ve kendine aşırı güvenme genelde bu hastalık için tipikdir.
Şizofreni: Düşünme ve algılama bozukluklarına yol açan bir grup hastalığa verilen genel isimdir.
Belirtileri: Hayal görme, bazı sesler duymak, bazen de birçok sesin kendisi hakkında tartıştığını duymak, düşünce ve hareketlerinin dışarıdan kontrol edildiğine inanmaktır. Bilim adamları bu hastalığın genetik olduğuna karar vermişlerdir. Ancak hastalarda herhangi bir yapısal veya biyokimyasal beyin bozuklukluğuna rastlanmamıştır.
Ruhî hastalıkların sebebi modern dünyada çok az anlaşılmaktadır. Ancak Kur'an-ı-Kerim'de gayet açık bir şekilde anlatılır: "Kim Rahman'ı anmaktan yüz çevirirse, biz ona şeytanı musallat ederiz. Artık o ona arkadaştır" (Zuhruf suresi, 36).
Bu "arkadaşlıktan" kurtulmak için, doğal tıbbi tedaviye ve manevi tedaviye sıkı sarılmaktan başka yol yoktur. Devamlı abdestli olmak, ibadetleri düzeltmek, bol Kur'an-ı-Kerim okumak ve Allah'ı devamlı tesbih etmek gerekir.
• Her gün, yarısı sabah namazından önce, yarısı da ikindiden sonra olmak üzere sırayı bozmadan: Fatiha-i Şerif, Bakara Suresi'nin ilk 5 ayeti ve 163-164. Ayetleri, Ayet-el-kürsü ve Amenerrasulü, Yasin-i Şerif, Saffat, Rahman, Vakıa, Mülk, Kafirun, İhlas, Felak ve Nas Surelerini okumak gerekir. Tedavinin başlangıcında Kur anı bir hoca veya yakın lardan birisi okuyabilir, fakat birinci açlıktan başlayarak hasta muhakkak kendisi okumalıdır. İnsan yemek yiyenlere bakarak karnını doyuramadığı gibi Kuranı kendisi okumayan da korunamaz.
• Sad Suresi'nin 41'inci Ayet'inin yarısı (Rabbi inni'den başlayarak), Mü'minun Suresi'nin 97- 98'inci Ayetleri, Saffat Suresi'nin 7'nci Ayeti devamlı tesbih edilmelidir. Bu üç ayet de dua ayetidir.
• Hz. Enes (r.a.)'dan rivayet edilen bir Hadis-i Şerifte "Cinnilerin azılılarına Bakara süresindeki şu ayetlerden daha güçlü tesir eden bir şey yoktur: Ve ilahüküm ilahün vahidün'den itibaren iki ayet (163-164)" buyuruluyor. Bu ayetleri ezberlemek ve yukarıdaki dua ayetlerini günde en az 300 defa tesbih etmek çok etkilidir. Yatarken, gezerken, iş yaparken de tesbih edilebilir.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.): "Vesvese şeytanın tohumudur. Tarlası tokların karnıdır. Toklukta vaki olan vesveseler kuvvetli ve artıcı olur. Vesvese ateşi açlıkla söner. Mecnun aç kalınca, deliliği kalmayıp, akıllı olur", buyurmuşlardır.
• Bir ay boyunca her Pazartesi ve Perşembe 1 günlük açlık yapılmalıdır. Bu hastalar için, açlıkta devamlılık fevkalade önemlidir. Bir ay bittikten sonra hasta 3 gün açlıktan sonra 4. gün akşamı karaciğer temizlemesi yapmalıdır. ("Karaciğer temizlemesi 1. gün" bölümüne bakınız.)
•Karaciğer temizlendikten sonra ilk günlerde ılıktan başlanarak, alışınca buz gibi soğuk suyla hergün gusül abdesti alınmalıdır. Duş yerine kovadan su dökülerek gusül alınması çok daha etkilidir. Hadis-i Şerifte, "Cin ateşten yaratılmıştır, su onu söndürür", buyurulmuştur.
Ayrıca
• 3 günlük açlıklar 7 gün arayla 14 defa yapılır. 3. açlıktan sonra karaciğer temizlemesi tekrarlanır. ("Karaciğer temizlemesi 3. gün" bölümüne bakınız.)
• 3 günlük açlıklar bittikten sonra her Pazartesi 1 günlük ve her hicrî ayın 13,14,15. günleri 3 günlük açlık yapmaya devam edilir.
•Açlıkların arasındaki günlerde meyve, bilhassa üzüm ve incir, çiğ sebze bilhassa yeşil yapraklı sebzeler, zencefil çayı, doğal bal ve doğal zeytinyağına ağırlık verilir. Bunlar, Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen ve büyük manevi etkisi olan yiyeceklerdir.
• Mümkün olduğu kadar az yemek yenir.
Ruh hastaları açlıkla birlikte muhakkak hacamat yaptırmaya başlamalıdır. Çünkü onlar "arkadaşlarını" sadece hacamatla ve Kur'an-ı Kerim okurnakla kontrol edebilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder