20 Mayıs 2015 Çarşamba

20 Mayıs Nurselin Mutfağı Kaymaklı Tarifi izle Bursa




 Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yapılan Bursa yöresinden Kaymaklı tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda herkesle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her günfarklı lezzetlerde yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Ülkemizin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında programında izle.

Kaymaklı Tarifi
Malzemeleri:
- 4 adet yumurta.
- 4 kahve fincanı şeker.
- 1 fiske tuz.
ÇİLEK REÇELİ İÇİN.
- yarım kilo çilek.
- yarım kilo toz şeker.
Hazırlanışı:
- Yarım kilo çilek küçük küçük doğranarak tencereye alınır. Üzerine yarım kilo toz şeker bırakılır ve ocakta pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Derin bir kaba 4 adet yumurtanın sadece akı alınır. 1 fiske tuz atılıp çırpılır. Köpürünce şeker eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Yayılmayacak kıvama gelene kadar çırpma işlemi uygulanır. Özelliği elde çırpılmasıdır fakat düşük devirde mikserle de çırpabilirsiniz.
Yemek kaşığıyla parçalar alınıp üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilir. Bu işlemi sıkma torbasıyla da gerçekleştirebilirsiniz.
150 derecede önceden ısıtılan ve kızgın olan fırına verilir. Üzeri kızarmayacak beyaz kalacaktır. Ortalama pişme süresi 12 dakikadır. Bunun her fırında değişebileceğini unutmayınız.
- Fırından çıktığında sıcakken ortasına parmakla oyuk açılır. Bu oyuklara soğuyan çilek reçelinden konur ve sunuma alınır.

 20 Mayıs nurselin mutfağı canlı izle nurselin mutfağı yemek tarifleri bugün nurselin mutfağında ne yapıldı 20 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı nurselin mutfağı yemek tarifleri Nurselin Mutfağı 20 Mayıs nurselin mutfağı tarifleri nurselin mutfağı tarifleri nurselin mutfağı tarifleri Nurselin Mutfağı yemek tarifleri menüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder