28 Mayıs 2015 Perşembe

Nurselin Mutfaği Kabak Çiçeği Dolması Tarifi 28 Mayıs



Nurselin Mutfaği Kabak Çiçeği Dolması Tarifi 28 Mayıs

MALZEMELER
- 2 su bardağı pirinç.
- yarım su bardağı bulgur.
- yarım demet taze soğan.
- yarım demet taze nane.
- yarım demet maydanoz.
- 5 yemek kaşığı domates rendesi.
- 1 yemek kaşığı kaymak.
- 1 su bardağı zeytinyağı.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- su.
Pirinç ve bulgur yıkanıp bir kaba alınır. Üzerine taze soğanın beyaz kısımları, maydanozun ve taze nanenin sadece yaprakları doğranır.(sap kısımları tencerenin dibine dizilir). Domates rendesi ilave edilir. Zeytinyağı gezdirilir. Karabiberi ve tuzu atılır. 1 kaşık kaymak eklenip harmanlanır.
Hazırlanan harç zarı alınan kabak çiçeklerinin içine doldurulur. Tencereye dizilir. Zeytinyağı gezdirilir. Sıcak su konur ve kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder