30 Mayıs 2015 Cumartesi

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi Ardanın Mutfağı 24 Mayıs



24 Mayıs Ardanın Mutfağı nda Çilekli İrmik Tatlısı Tarifini ekranlarda izlediğimiz tarif:

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler;
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
6-7 yemek kaşığı çilek püresi

Jöle için;
1 litre su
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı çilek püresi
5-6 yaprak jelâtin
10-15 adet çilek

Hazırlanışı;
İrmik tatlısı için, tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın. Ardından ateşin üzerine alıp, sürekli karıştırarak koyu bir kıvam almasını sağlayın. Geniş bir servis kabına döküp yayın.
Çilekli jöle için, su, şeker, çilek püresini şeker eriyinceye kadar ısıtın, kenara alın. Jelâtini soğuk suda eritin ve ısıttığınız karışıma ekleyip tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
İrmik tatlısının üzerine çilekli jöleyi dökün. 4’e bölüğünüz çilekleri üzerine serpiştirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına atın ve jöle kıvam alıncaya kadar soğutup, dilimleyerek servis edin.

24 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Çilekli İrmik Tatlısı tarifleri, izle ardanın mutfağı izle, ardanın mutfağında ne yapıldı, bugün ardanın mutfağında ne yapıldı, 24 Mayıs cumartesi ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, ardanın mutfağı hangi kanalda, 24 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Çilekli İrmik Tatlısı naasıl yapılır, 24 Mayıs 2015 ardanın mutfağı tarifi, malzemeleri,  Çilekli İrmik Tatlısı nasıl pişirilir, nasıl yapılır, ardanın mutfağı, ardanın mutfağı pazar yemekleri, ardanın Mutfağı izle 24.05.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder