29 Mayıs 2015 Cuma
Nurselin Mutfağı BULGURLU KEBAP Tarifi 29 Mayıs
Nurselin Mutfağında bu gün yapılan yemek tarifleri:
BULGURLU KEBAP Tarifi
Malzemeleri:
1 kilo iki kere çekilmiş kuzu kıyma.
200 g iki kere çekilmiş dana kıyma.
yarım su bardağı köftelik bulgur.
1 demet taze soğan.
yarım demet maydanoz.
1 yemek kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı karabiber.
1 tatlı kaşığı pulbiber.
KIZARTMAK İÇİN.
sıvıyağ.
ÜZERİ İÇİN.
2 adet kuru soğan.
Hazırlanışı:
Köftelik bulgur sıcak su ile ıslatılır. Bulgur şişince kuzu ve dana kıyması, doğranan taze soğan ve maydanozu eklenir. Tuzu, karabiberi, pulbiberi atılır. Özleşene kadar yoğurulur, hamburger köftesi şekli verilir ve bol yağda çevrilerek kızartılır. Piyazlık doğranan kuru soğanla servise alınır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder