27 Mayıs 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Damat Paçası Tarifi




Damat Paçası Tarifi:

Malzemeleri:

HAMURU İÇİN. 
 3 su bardağı un.
 2 yemek kaşığı sıvıyağ.
 1 fiske tuz.
 su.
İÇ HARCI İÇİN. 
 1 bütün tavuk.
 3 adet patates.
 1 adet havuç.
 1 su bardağı bezelye.
 1 çay kaşığı karabiber.
 1 çay kaşığı tuz.
SOSU İÇİN. 
 5 su bardağı tavuk suyu.
 3 yemek kaşığı yoğurt.
 3 yemek kaşığı un.
 3 diş sarımsak.
 2 yemek kaşığı sirke.
 2 yumurta.
 1 çay kaşığı tuz.
ÜZERİ İÇİN. 
 2 yemek kaşığı tereyağ.
 1 yemek kaşığı tozbiber.
 1 yemek kaşığı nane.
 Hazırlanışı:
 Geniş bir kana 3 bardak un konur. Sıvıyağ eklenir. Tuz atılır ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
 tavuk eti bol suda haşlanır ve didiklenir. küçük doğranarak haşlanan patatesler, havuçlar ve bezelyeler ile birleştirilir. Karabiberi ve tuzu atılıp iç harcı hazırlanır.
 Yoğurulan hamurdan 4 beze elde edilir. Büyükce açılır ve 5 dakika kadar kurutulur. 1 yufka alınır ve üzerine eritilen tereyağı gezdirilir. 4'e kesilir. Çıkan dilimlerin kalın taraflarına hazırlanan harçtan konur. Rulo yapılır ve dolanarak gül şekli verilir. Kalan 3 yufkaya da aynı işlem uygulanır. Fırın tepsisine dizilir ve son olarak tekrar eritilen tereyağı sürülüp 200 derecede fırına verilir. Ortalama pişme süresi 30 dakikadır. Piştikten sonra üzerine haşlanan tavuğun suyundan gezdirilir ve çekmesi için tekrar 5 dakika kadar fırına verilir.
 Yoğurt ve un tencereye alınır. Sarımsak dövülerek ilave edilir. yumurtanın sadece sarısı kırılır. Çırpılarak haşlanan tavuğun suyundan 5 bardak ilave edilir ve altı açılır. Kaynayıp kıvam alınca sirkesi eklenip ocaktan alınır.
 Suyunu çeken ve fırından alınan börekler sunum tabağına konur. Üzerine hazırlanan sarımsaklı ve sirkeli sosu gezdirilir. Yağda yakılan pulbiber ve kuru nane ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder