27 Mayıs 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Pazılı Beğendi Tarifi




Pazılı Beğendi Tarifi:

Malzemeleri:
 750 g dana kuşbaşı et
 2 bağ pazı.
 1 adet kuru soğan.
 2 yemek kaşığı tereyağ.
 1 yemek kaşığı sıvıyağ.
 1 su bardağı un.
 3 su bardağı süt.
 1 tatlı kaşığı pulbiber.
 1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
 Dana etleri bol suda haşlanır. Suyu süzülür ve doğranan soğanlarla beraber kavrulmak üzere sıvı yağ gezdirilen tavaya alınır. Üzerine etlerin haşlama suyundan 1 kepçe bırakılır. Tuzu ve pulbiberi atılıp pişince ocaktan alınır.
 Pazı yaprakları incecik doğranır ve kendi suyunda kavrulur.
 Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağ 1 kaşık sıvıyağ konur. 1 bardak un eklenir ve kavrulur. Rengi dönünce süt ilave edilir. Tuzu ve karabiberi atılır. Ocaktan alınır ve yumuşayan pazı yaprakları içine bırakılır.
 Pazılı sos sunum tabağına alınır. Üzerine pişen etler konur ve servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder