27 Mayıs 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Muhallebili Muska Tatlısı Tarifi





Muhallebili Muska Tatlısı Tarifi

Malzemeleri:
 1 paket baklavalık yufka.
ŞERBETİ İÇİN.
 4 su bardağı şeker.
 3 bardak su.
MUHALLEBİSİ İÇİN.
 2 su bardağı süt.
 1 su bardağı toz şeker.
 1 yemek kaşığı buğday nişasta.
 1 yemek kaşığı pirinç unu.
 1 yemek kaşığı un.
 1 yemek kaşığı tereyağ.
 1 limon kabuğu rendesi.
SÜSLEMEK İÇİN. 
 yarım su bardağı fıstık.
Hazırlanışı:
 4 bardak şekere 3 bardak su eklenir ve muhallebisi pişirilip soğumaya bırakılır.
 Süt, nişasta, pirinç unu, şeker ve un tencereye alınır. Çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince 1 limonun kabuğu rendelenir ve tereyağ eklenir. Karıştırılarak kendi sıcağında eritilip soğumaya bırakılır.
 baklavalık yufkadan 5 adet üstüste konur ve aralarına tereyağ gezdirilir. Son katada tereyağ sürülüp 3 parmak kalınlığında şeritler kesilir. Uç kısımlarına soğuyan muhallebiden konur ve muska şeklinde üçgen olarak sarılarak üzeri yağlanan fırın tepsisine dizilir. Tepsi dolana kadar bu işlem uygulanır. Tepsideyken üzerlerine tekrar tereyağ sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
 fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuk şerbet üzerlerine gezdirilir ve toz fıstıkla süslenerek sunuma alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder