27 Mayıs 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Patatesli Mercimekli Erişte Tarifi




Patatesli Mercimekli Erişte Tarifi:

Malzemeleri:
1 su bardağı yeşil mercimek.
 4 adet patates.
 2 yemek kaşığı tereyağı
 yarım çay bardağı sıvı yağ.
 1 tatlı kaşığı tuz.
ERİŞTE HAMURU İÇİN. 
 5 su bardağı un.
 4 bardak su.
 1 çay kaşığı tuz.
 Yapılışı:
 Erişte yapılışı: un, su ve tuz ile sert kıvamlı hamur yoğurulur. 2 bezeye ayrılır ve 510 dakika dinlendirilir. Oklava ile büyükce açılır. 1 cm lik şeritler kesilir ve bu şeritler güneşte kurutulur. Kuruması ortalama 23 saati bulmaktadır. Kuruyunca ipten alınır ve 5 dakika kadar fırınlanır.
 Patateslerin kabukları alınır ve halka halka doğranır. Dibine tereyağı ve sıvı yağ sürülen tencerenin dibine yerleştirilir. Erişteler tuz atılan sıcak suda 23 dakika haşlanır haşlanan mercimekler ile beraber suyu süzülür. Soğuk su ile şoklanıp patateslerin üzerine bırakılır. Kapağı kapatılır ve patatesler kızarınca ocaktan alınır. Soğuyunca sunum tabağına ters çevrilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder