27 Mayıs 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Enginar Midye Dolması Tarifi




Enginar Midye Dolması Tarifi:

Malzemeleri:
 4 adet enginar
 1 demet maydanoz
 1 demet dere otu
 1 demet taze soğan
 yarım demet taze nane
 2 su bardağı pirinç
 1 adet limon
 yarım çay bardağı zeytinyağ
 1 tatlı kaşığı tuz
 yarım tatlı kaşığı karabiber

SOSU İÇİN
 1 adet limon
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 çay bardağı su

Yapılışı:
Maydanozlar, dereotları, taze naneler ve taze soğanlar ince ince doğranıp bir kaba alınır Yıkanıp nişastası alınan pirinçler ilave edilir Zeytinyağı gezdirilir Karabiberi ve tuzu atılır ve iç harcı hazırdır
Enginarların sapları kökünden alınır En dıştaki küçük kabukları ayıklanır İçte kalan büyük kabukları kökünden kesilerek kararmaması için limonlu suya atılır
2 tane enginar kabuğunun içine hazırlanan harçtan konur Midye şeklini almış olacaktır Tencereye dizilir 1 limonun suyu, zeytinyağı ve su ile hazırlanan sosu üzerlerine gezdirilir ve ağırlık yapması için tabak konur Kısık ateste pişirilmeye bırakılır Suyunu çekip enginar yaprağı yumuşamışsa olmuş demektir Sunuma almak için güzelce soğuması önemlidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder