27 Mayıs 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Yaprak Tatlısı Tarifi




Yaprak Tatlısı Tarifi:

Malzemeleri:
HAMURU İÇİN. 
 1 çay kaşığı karbonat.
 1 adet yumurta.
 yarım su bardağı sıvı yağ.
 1 bardak su.
 aldığı kadar un.
İÇ HARCI İÇİN. 
 1,5 su bardağı ceviz.
ŞERBETİ İÇİN. 
 4 su bardağı şeker.
 4 su bardağı su.
 Hazırlanışı:
 4 su bardağı şekere 4 bardak su eklenir ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
 Su ve sıvı yağ geniş bir kaba alınır. 1 yumurta kırılır. Karbonat eklenir ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
Cevizden biraz büyük bezeler elde edilir. 510 dakika kadar dinlendirilir. Bir beze alınır ve ince açılır. 4'e kesilir. Çıkan dilimlerin sivri tarafından kalın tarafına doğru parmakla çekilir. 2 yaprak oluşmuş olacaktır. 1 tanesinin üstüne çekilmiş ceviz konur ve 2. Yaprakla üzeri kapatılarak açılmaması için kenarlarından bastırılır. Bol yağda kızartılır ve yağdan alınır alınmaz soğuyan şerbete atılır. Şerbetini çekince sunuma hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder