27 Mayıs 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Kubbeli Pasta Tarifi




Kubbeli Pasta Tarifi:

Malzemeleri:

KEKİ İÇİN.
- 4 adet yumurta.
- 1 su bardağı şeker.
- 1 çay kaşığı kabartma tozu.
- 1 çay kaşığı vanilya.
- 1 su bardağı un.
MUHALLEBİSİ İÇİN.
- 5 su bardağı süt.
- 1, 5 su bardağı un.
- 1 su bardağı şeker.
- 1 yemek kaşığı tereyağı.
İÇİ İÇİN
- 2 adet muz

Hazırlanışı:
- Yumurta ve şeker derin bir kaba alınıp çırpılır. Köpürünce vanilyası, kabartma tozu ve unu eklenip tekrar çırpılır. Üzerine yağlı kağıt serilen dikdörtgen fırın tepsisine alınır ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
- Süt, un, şeker tencereye konur çırpılır ve ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp tereyağ bırakılır ve eriyene kadar tekrar çırpılıp soğumaya bırakılır.
- Fırından çıkan kek kaynarlığını atınca üzerine soğuyan muhallebiden ince bir tabaka sürülür. Sıkı olacak şekilde rulo gibi sarılıp buzdolabında 15-20 dakika bekletilir.
- Kubbe şeklini vericek olan kabın üzerine streç film serilir. Dolaptan çıkan rulo pasta 1 parmaktan biraz daha ince dilimlenerek streç filmin üzerine dizilir. Soğuyan muhallebinin yarısı içine konur ve muz dilimleri bırakılır. Kalan muhallebi dökülür ve yine dilimlerle üstü kapatılır. 2-3 saat dolapta bekletildikten sonra çıkarılır ve ters çevrilerek sunuma alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder