28 Mayıs 2015 Perşembe

Nurselin Mutfaği Samsades Tarifi 28 Mayıs



Nurselin Mutfaği Samsades Tarifi 28 Mayıs

MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
- 5 su bardağı un.
- 1 fiske tuz.
- su.
İÇ HARCI İÇİN.
- 500 gram tatlı lor peyniri.
- 2 çay kaşığı tarçın.
- yarım su bardağı toz şeker.
ŞERBETİ İÇİN.
- 4 su bardağı şeker.
- 5 bardak su.
- 2 çay kaşığı tarçın.
KIZARTMAK İÇİN.
- sıvı yağ.
- 4 bardak şekere 5 bardak su ilave edilr. Tarçın atılır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Kolay açılması için 10- 15 dakika dinlendirilir.
- Ezilen lor peynirinin içine toz şeker ve tarçın atılıp harmanlanır ve iç harcı hazırlanır.
- Dinlenen hamurdan 5 beze elde edilir. Büyükçe açılır ve 3 parmak kalınlığında şeritler kesilir. Çok uzun olacağından dolayı şeritler de ortadan ikiye kesilir. Uç kısımlarına iç harç konur ve muska şeklinde üçgen olarak sarılıp sonda kalan hamur suya batırılıp yapıştırılır.
- Bol yağda kızartılır ve alınır alınmaz soğuyan şerbete batırılır. Şerbetini çekince sunum tabağına alınır ve servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder