27 Mayıs 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Amonyaklı Pasta Tarifi





Amonyaklı Pasta Tarifi

Malzemeleri:
 2 kilo süt.
 2 su bardağı şeker.
 1 adet yumurta.
 8 yemek kaşığı pirinç unu.
 1 yemek kaşığı tereyağ.
 1 paket vanilya.
HAMURU İÇİN. 
 1 yemek kaşığı amonyak.
 2 adet yumurta.
 1 kahve fincanı süt.
 1 kahve fincanı şeker.
 1 kahve fincanı erimiş tereyağ.
 aldığı kadar un.
 Hazırlanışı:
 süt, şeker ve pirinç unu tencereye alınır. 1 yumurta kırılır ve karıştırılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır. 1 paket vanilya eklenip soğumaya bırakılır.
 geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. 1 fincan süt, şeker ve eritilmiş tereyağ eklenir. 1 yemek kaşığı amonyak ilave edilir. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 6 adet beze elde edilir. Yemek tabağından biraz büyük açılır. Her biri teker teker 200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirilip soğutulur.
İlk pişirdiğinizde amonyak kokusu oldukça baskın olacaktır. Bu sizi korkutmasın çünkü sonrasında amonyak kokusundan eser kalmayacaktır ve hiç bir zararı yoktur.
 fırından çıkıp soğuyan 6 yufka üstüste konur. Aralarına muhallebi sürülür ve doğranan çilek dizilir. Pastamız sunuma hazırdır. İsteğe bağlı olarak muz gibi başka meyvelerle de deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder