14 Ekim 2012 Pazar
ELMALI KEK
MALZEMELER
4 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
üst malzemesi
3 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tere yağ
Yarım limon
YAPILIŞI
Elmalar soyulup ince dilimlenir üzerlerine yarım limon sıkılır (kararmaması için )Tere yağ eritilir, içine bir çay bardağı şeker ilave edilir, şeker erimeye başlayınca elmalar ilave edilerek 5 dakika kadar birlikte pişirilir,soğuması beklenir.
Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır, süt ve sıvı yağ ilave edilerek 1 dakika kadar daha çırpılıp elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu katılıp tahta kaşıkla karıştırılır, kek kalıbının altına yağlı kağıt serilir, kalıbın kenarları tere yağ ile yağlanıp elmalar resimdeki gibi dizilir kalan şerbet üzerlerine gezdirilir kek elmaların üzerine dökülüp 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.Kek fırından çıkınca 10 dakika bekletilip bir servis tabağına ters çevrilir.
NOT: PANDİSPANYA GİBİ YUMUŞACIK ÇOK LEZZETLİ OLUYOR TAVSİYE EDERİM ÇOK BEĞENECEKSİNİZ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder