11 Ekim 2012 Perşembe

AĞZI AÇIK





























MALZEMELER
400 gram kıyma
2 adet kuru soğan
tuz,karabiber
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
HAMURU
Tuz ,su  ve un aldığı kadar
 Tuz, su ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup  yarım saat dinlendirilir.
İç malzemesi için soğanlar rondada doğranır,diğer malzemelerde katılıp iyice harmanlanır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp çay fincanı tabağı  büyüklüğünde açılır, orta kısmı su ile ıslatılıp hazırlanan içten koyulur, kenarlara fazla gelmeyecek şekilde yayılır, kenarları resimdeki gibi kıvırılır, kızgın yağda önce kıymalı tarafı gelecek şekilde tavaya konulup kızarınca diğer yüzü çevrilip kızaran börekler havlu kağıt üzerine çıkartılıp sıcak servis yapılır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder