MENÜDE KİLER
CEVİZLİ KATMER ÇÖREK
ANTAKYA USULU KISIR
EV USULU KUMPİR
HİNDİSTAN CEVİZİ SOSLU KÜP KEK
POAÇA
ELMALI KURABİYE
KARALAHANA DİBLE Sİ
ACIKA
HURMA +KAHVALTILIKLAR
KOLAY KUMPİR SALATASI
MALZEMESİ
5 adet patetes
2 adet havuç
1 çay fincanı haşlanmış bezelye
1 çay fincanı ufak doğranmış sucuk
1 çay fincanı rende kaşar
75 gram tereyağı
15 adet kornişon turşu
ketçap ,mayonez,kapari,mısır
YAPILIŞI
Patatesler ve havuçlar haşlanır, patatesler sıcakken iyice ezilir, rende kaşar tere yağ katılır patateslere iyice yedirilir, içine küçük doğranan sucuklar katılıp bir borcama konup fırında çok hafif sucuklar hafif kızardımı fırından alınır havuçlar garnitür olacak şekilde doğranır haşlanan bezelyeler le beraber fırından çıkan patateslerin üzerine ilave edilir, küçük doğranan kornişon turşular, mısır ve kapari ilave edilir, en üzerine ketçap , mayonez sıkılıp servis yapılır. .
NOT: Mayonez ,ketçap sıkma torbasından sıkılırsa çok hoş bir görüntü oluyor.
ANTAKYA USULU KISIR
MALZEMELERANTAKYA USULU KISIR
2 su bardağı ince bulgur
1 küçük soğan
5-6 adet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytin yağı
4-5 diş sarımsak
YAPILIŞI
Bulgur kısır yapar gibi az sıcak suyla ıslatılıp 15-20 dakika kapağı kapalı bekletilir, çok küçük doğradığımız kuru soğan, salça, sarımsak, tuz ve pulbiber ile birlikte iyice yoğurulur, nar ekşisi zeytinyağı , kimyon ve karabiberi katılıp bir iki dakika daha yoğurulup taze soğanlırı maydanozları çok küçük doğrayıp ilave ediyoruz fazla ezmeden harmanlayıp şekil verip servis yapıyoruz .
HİNDİSTAN CEVİZİ SOSLU KÜP KEK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder