21 Mart 2012 Çarşamba

PEYNİRLİ ARNAVUT BÖREĞİ



MALZEMELER
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.
İÇ MALZEMESİ
250 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz 
Açmak için 200 gram tereyağı+1 çay bardağı zeytinyağı 
istenilen her içle yapılır, kıymalı,patatesli, pırasalı
YAPILIŞI
Yoğrulan hamur ikiye bölünür, hamurların biri 12 parçaya ayrılır, yemek  tabağı büyüklüğünde açılıp, yağlanır.Yarım saat dinlendikten sonra teker teker  tepsinin ortasına koyarak , kenarlara doğru çekilerek açılır.İç malzemesi konur,sonra diğer 12 parçada aynı işlemle açılıp iç malzemelerinin  üzerine konup  kenarlardan sıkıştırılıp   üzerine kalan yağ sürülür 175 derecede pişirilir.piştikten sonra üzerine tepsi kapatıp dinlendirilir. 
Not daha çıtır, çıtır sevenler için  tepsi kapatılmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder