MALZEMELER
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.
İÇ MALZEMESİ
250 gram beyaz peynir1 demet maydanoz
Açmak için 200 gram tereyağı+1 çay bardağı zeytinyağı
istenilen her içle yapılır, kıymalı,patatesli, pırasalı
YAPILIŞI
Yoğrulan hamur ikiye bölünür, hamurların biri 12 parçaya ayrılır, yemek tabağı büyüklüğünde açılıp, yağlanır.Yarım saat dinlendikten sonra teker teker tepsinin ortasına koyarak , kenarlara doğru çekilerek açılır.İç malzemesi konur,sonra diğer 12 parçada aynı işlemle açılıp iç malzemelerinin üzerine konup kenarlardan sıkıştırılıp üzerine kalan yağ sürülür 175 derecede pişirilir.piştikten sonra üzerine tepsi kapatıp dinlendirilir.
Not daha çıtır, çıtır sevenler için tepsi kapatılmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder