18 Mayıs 2015 Pazartesi

Süt Reçelli Tart Tarifi - Nurselin Mutfağı



Nurselin Mutfağında bu gün süt reçelli tart tarifine yer verildi.

Süt Reçelli Tart Tarifi

HAMURU İÇİN. 
- 2 su bardağı un.
- 1 adet yumurta.
- 125 g tereyağ.
- 2,5 yemek kaşığı şeker.
- 1 paket vanilya.
- yarım paket kabartma tozu.
SÜT REÇELİ İÇİN. 
- 1 litre süt.
- 1 su bardağı şeker.
- 1 çay kaşığı karbonat.
- yarım su bardağı ceviz.
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 1 yumurta kırılır. Oda sıcaklığında bekletilen tereyağ eklenir. Şekeri, kabartma tozu ve vanilyası ilave edilir. Ortalama 2 bardak unla hamuru yoğurulur. 5-10 dakika buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur yağlanan küçük tart kalıplarına kenarlı olacak şekilde yerleştirilir. 180 derecede 15-20 dakika pişirilir. Bunun her fırında farklı olacağını unutmayınız.
Tencereye 1 litre süt ve 1 bardak şeker konur. Karıştırılarak pişirilir. Kaynama noktasına gelince 1 çay kaşığı karbonat atılır. Pişme süresi kısık ateşte 3 saat harlı ateşte ise 1 saattir. Eğer harlı ateşte pişiriyorsanız sürekli karıştırmanız gerekir. Rengi Kahverengi olup reçel kıvamına gelince olmuş demektir. Biraz ılıyınca isteğe bağlı olarak içine rondo da fakat iri çekilen ceviz bırakılır.
- tart hamuru fırından çıkıp kaynarlığını atınca kalıptan alınır. üzerine ılıyan reçel konur ve sunuma hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder