15 Mayıs 2015 Cuma

15 Maysı 2015 Nurselin Mutfağı Alt Üst Börek Tarifi



15 Maysı 2015 Nurselin Mutfağı Alt Üst Börek Tarifi

Alt Üst Börek Tarifi
MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
- 6 su bardağı un.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- su.
İÇ HARCI İÇİN.
- 1,5 kilo ıspanak.
- 3 adet kuru soğan.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı pulbiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
- Geniş bir kaba 6 bardak un konur. Tuzu atılır. Aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 25-30 dakika dinlendirilir.
- Soğanlar kuçuk küçük doğranıp sıvı yağ gezdirilen tavada alınır. Karabiberi, pulbiberi ve tuzu atılır. Ocaktan alınıp doğranan ıspanakların üzerine bırakılır ve harmanlanır.
- Dinlenen hamurdan 9 beze elde edilir ve büyükçe açılır. Üzerine eritilen tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürülen aliminyum tepsiye açılan ilk yufka yerleştirilir. İç harçtan konur ve 3. Yufkaya gelene kadar aynı işlem uygulanır. 3, yufka konduktan sonra ters çevrilir 9. Yufkaya gelene kadar her iç harç ve yufka konduğunda ters çevrilir. - Her yufkayı koyduktan sonra aralarına eritilen tereyağı ve sıv ıyağ karışımından gezdirmeyi unutmayınız. Son yufka konunca tekrar ters çevrilir ve altı pişince sunuma hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder