31 Mayıs 2015 Pazar

Google Photos 1.0 APK

The much awaited Google Photos app for Android phone and tablet is now available in Play Store. The main advantage of Google Photo is home for all your photos and videos. Not just storing but also sharing, locating and searching photos has been simplified to an amazing extent. Skip to the bottom of this article for a download link to the new Google Photos APK.

Google Photos

Google Photos has a great interface with some very smart auto organisation tools that organizes all photos and videos in one place. You can sort by people, day, month, year, place, etc. at the same time. Searching photos by what's in them is so good to save you lots of time and pinch to zoom out on the time line is fantastic.

Here's a quick look at the features of Google Photos:
• VISUAL SEARCH: Your photos are now searchable by the people, places and things that appear in your photos. Looking for that fish taco you ate in Hawaii? Just search “Hawaii” or “food” to find it even if it doesn’t have a description. Note: Face grouping is not available in all countries.
• EDITING: Transform photos with the tap of a finger. Use simple, yet powerful, photo and video editing tools to apply filters, adjust colors, and more.
• AUTO BACKUP: Keep all your photos and videos safe and accessible from any device. Choose free, unlimited cloud storage available at high quality, or store up to 15GB original size for free (shared across your Google account).
• BRING PHOTOS TO LIFE: Automatically create montage movies, interactive stories, collages, animations, and more.
• SAVE SPACE ON YOUR DEVICE: Google Photos can help you clear safely backed up photos and videos from your device so you never have to worry about deleting a photo to make space.
• SHARING: Share hundreds of photos instantly with shareable links and use whichever apps you’d like to share.

Google Photos is available for free on the Play Store. You can download Google Photos APK version 1.0 from the source link below.

Requires Android: 4.0+
Download File: 23MB (Google Photos APK)

Google Photos APK

İKİNCİ YILIN SONUNDA GEZİ 'NİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Bugün Mayıs ayının 31. günü, vapurlara binmek, toplu taşıma araçları kullanmak yasak. Bir araya gelmek yasak.

Bu tarih Gezi olaylarının 2. yılı çünkü.  

Bu ülkeye hükmedenlerin içlerine ilk korku kıvılcımının düştüğü gün, bu ülkenin aydınlık yüzünde umudun ağardığı gün.

Çünkü;

iki yıl önce bugün hiç beklemediğimiz bir anda bu ülkede hayatımız değişiverdi...

Çapulcunun biri o süreci şöyle özetledi... 

- Kendimi öyle iyi hissediyorum ki, sanki yıllar sonra yeniden aşık olmuş gibiyim...

İşte bu “aşk” günlerinden benim öğrendiklerim. 

1- Meğer gerçekten de moral değerler eğitimle oluşuyor, eğitimsiz insanlar ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar iyi ahlaklı olamıyorlarmış, insanın ahlaki değerini bile büyük ölçüde eğitilmişlik belirliyormuş.

2- Biliyordum, iyi eğitilmiş olmak elbette ahlaklı olmaya yetmiyor ama o zaman öğrendim, ilkesizliğin sınırı yokmuş.

3- Bu ülkenin 1923 yılından beri her türlü engellemeye rağmen yaratmaya çalıştığı uygar insanlar ülkesi, o kadar da başarısız bir proje değilmiş. Meğer Cumhuriyet, kendi değerlerini ve kendi sivil toplumunun omurgasını oluşturmayı başarabilmiş. Yani, bu ülkede bir sivil toplum gücü varmış da ben bilmiyormuşum. 

4- Meğer bu ülkenin aydınlık insanlarının hiç bir kurumun korumasına gereksinimi yokmuş, “vesayet” gerekli değilmiş. 

5- Ülkemin doğusunda yaşanan “gerçek”ler, meğer bize “malum” medya tarafından hiç anlatılmıyormuş. Biz daha önceleri farkında olmadan onların acı günlerinde pek çok “penguen” belgeseli seyretmişiz.

6- Başı örtülü insanların bir bölümü meğer başı açık olan başka bazılarından çok daha özgür, çok daha akılcı, çok daha bilgili ve çok daha “insan”mış. 

7- Kaba ve kuru şiddet; kararlı, barışcıl bir eylemin karşısında aciz ama çok gaddar ve ölümcül olabiliyormuş.

8- Gerçekten de gençliğin olduğu yerde umut yok olmuyormuş. Her yeni doğan bebek, bağnazlığa ve baskıya karşı bir ağır başkaldırının adıymış. Mustafa Kemal’in “Gençliğe Hitabesi” boşuna söylenmemiş.

9- Aslında çatışma, tüm tarih boyunca olduğu gibi bilgi ile cahilliğin, emek ile rantın, aydınlık ile karanlığın, bağnazlık ile hoşgörünün çatışmasıymış.

10- Her renk, düşünce ve inanç; ortak noktanın emek, hoşgörü ve bilgi olması durumunda pekala bir arada var olabiliyormuş, hem de çok güzel olabiliyormuş.

11- “Devlet adamlığı” promptıra konuşarak olmuyormuş. Karizma masalları, çekinik sesli bir gazetecenin en masum sorusunda bile birden yerle bir olabiliyormuş.

12- Genel olarak iktidarların; insanların balık hafızalı, eğitimsiz ve akılsız oldukları varsayımıyla politika ürettiğini biliyordum ama bu uğraşın ulaşabileceği boyutlar kestirilemezmiş. 

13- Yalandan kimse ölmüyormuş, yalandan yüz bile kızarmayabiliyormuş. Bir gün içinde söylenecek yalan sayısının bir üst sınırı yokmuş. 

14- Bizi Avrupa birliğine sokacak diye güvendiğimiz, “baş tartışmacı” yaptığımız politikacı, meğer Avrupa Birliği karşıtı ve hatta düşmanıymış. 

15- Meğer polis, vali, belediye başkanı “bizim” değil, o dönemin başbakanınmış. 

16- Bu ülkede, 13 yaşındaki küçük bir kızın kendi iradesi ile cinsel ilişkiye girdiğine inananlar, yaşını başını almış insanların kendi iradeleri ile sokakları doldurabileceğine inanmayabiliyormuş. 

17- Sosyal medya, yönetenler ve iktidar edenler için gerçekten de bir baş belasıymış.

18- Isaac Assimov’un dediği gibi; şiddet çaresizlerin son durağı imiş. 

19- Bilerek üç-beş kuruş için doğayı talan edenler, yağmacılar ve zalimler dışında, itelenmiş, ezilmiş, cahil bırakılmışlara öfkemiz yokmuş. 

20- Güvenlik güçleri insanların tedavi edildiği yerlere, onları tedavi eden hekimlere, küçük çocuklara, özürlü vatandaşlara, o sırada yoldan geçenlere de saldırabiliyor, hatta bazen öldürebiliyormuş. 

21- Çapulcu olmak çok da kötü bir şey değilmiş.

22- Meğer polisin karanfil allerjisi varmış.

31 Mayıs'ı unutmayın, unutturmayın...

Heidi (1937)

Ülke - ABD
Dil - Türkçe Dublaj
Yapım Yılı - 1937
Tür - Dram, Aile

Alternatif

Kötü Evlat (1965)


Ülke - ABD
Dil - Türkçe Altyazılı
Yapım Yılı - 1965
Tür - Western

Alternatif

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Tora! Tora! Tora! (1970)


Ülke -ABD, Japonya
Dil - Türkçe Dublaj
Yapım Yılı - 1970
Tür - Dram, Macera, Savaş


Alternatif

Ardanın Mutfağı Helvalı Sigara Böreği Tarifi 30 Mayıs



Bugün Ardanın Mutfağı nda Helvalı Sigara Böreği Tarifini izledik, ekranlarda izlediğimiz tarif:

Helvalı Sigara Böreği Tarifi

Malzemeleri:
2 yaprak baklavalık yufka
50 gram tahin helvası
50 gram dil peyniri

Üzeri için:
Tarçın
Pudra şekeri

Kızartmak için:
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Yufkaları ince dikdörtgen şeklinde kesin. İçine bir parça tahin helvası ve bir parça dil peyniri koyup kenarları açık kalacak şeklinde sarın.
Tavayı ateşe alıp ısıtın ve zeytinyağını koyun. Yağ kızınca börekleri kızartıp servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri ve tarçın serperek servis edin.

30 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Helvalı Sigara Böreği tarifleri, izle ardanın mutfağı izle, ardanın mutfağında ne yapıldı, bugün ardanın mutfağında ne yapıldı, 30 Mayıs cumartesi ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, ardanın mutfağı hangi kanalda, 30 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Helvalı Sigara Böreği nasıl yapılır, 30 Mayıs 2015 ardanın mutfağı tarifi, malzemeleri,  Helvalı Sigara Böreği nasıl pişirilir, nasıl yapılır, ardanın mutfağı, ardanın mutfağı pazar yemekleri, ardanın Mutfağı izle 30.05.2015

Ardanın Mutfağı Patlıcanlı Renkli Biberli Pay Tarifi 30 Mayıs



Bugün Ardanın Mutfağı nda Patlıcanlı Renkli Biberli Pay Tarifini izledik, ekranlarda izlediğimiz tarif:

Patlıcanlı Renkli Biberli Pay Tarifi

Malzemeler:
Hamuru için:
2.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır unu
150 gram tereyağı – soğuk
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Tuz

İç Harç için:
3 adet patlıcan
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet dolmalık yeşilbiber
2 adet dolmalık sarı biber
1 su bardağı mozarella peyniri – rende
1 avuç kurutulmuş domates
8-10 dal fesleğen
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Un, mısır unu ve tuzu harmanlayın. Tereyağını ekleyip elinizle ufalayın. Yumurtaları ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
Eğer hamurunuz çok katı olursa 1-2 kaşık su ekleyerek daha doğru bir kıvam elde edebilirsiniz.
Hamuru unlanmış bir zeminde yoğurup, streç filme sarın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Dikdörtgen kek kalıbını yağlayıp içine bir miktar mısır unu serpiştirin. Hamuru bir parçası daha büyük olacak şekilde ikiye bölün. Büyük parçayı unlu tezgâhta açın ve kalıbın üzerine yağlı kağıt yerleştirip ağırlık koyun. 180 derecede 5-10 dakika pişirin. Yağlı kağıdı çıkartıp 5-10 dakika da bu şekilde pişirin.
Patlıcanları ince dilimler olacak şekilde doğrayıp üzerine tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz zeytinyağını sürün. Biberler ile ızgara tavasında pişirin. Fırından çıkan hamur tabanının içine patlıcan, biber, kurutulmuş domates, mozerella ve fesleğen yapraklarını dizin. Bu şekilde kat kat elinizde ki malzemeler bitene kadar dizin.
Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp üzerine kapatın, kenarlarını yapıştırın. Çatalla üzerine delikler açıp, mısır unu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.


30 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Patlıcanlı Renkli Biberli Pay tarifleri, izle ardanın mutfağı izle, ardanın mutfağında ne yapıldı, bugün ardanın mutfağında ne yapıldı, 24 Mayıs cumartesi ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, ardanın mutfağı hangi kanalda, 30 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Patlıcanlı Renkli Biberli Pay naasıl yapılır, 30 Mayıs 2015 ardanın mutfağı tarifi, malzemeleri,  Patlıcanlı Renkli Biberli Pay nasıl pişirilir, nasıl yapılır, ardanın mutfağı, ardanın mutfağı pazar yemekleri, ardanın Mutfağı izle 30.05.2015

Ardanın Mutfağı Kremalı Mantarlı Et Tarifi 30 Mayıs



Bugün Ardanın Mutfağı nda Kremalı Mantarlı Et Tarifini izledik, ekranlarda izlediğimiz tarif:

Kremalı Mantarlı Et Tarifi

Malzemeleri:
300 gram dana bonfile
15-20 adet kültür mantarı
2-3 diş sarımsak
2 su bardağı krema
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Bonfileleri ince uzun şeritler halinde kesin. Mantarları ince kesin. Sarımsağı kıyın. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip kızdırın. Mantarı ilave edip dışları iyice renk alıncaya kadar pişirin. Sarımsakları ekleyin, kavurun. Krema ve baharatları ekleyip 5-10 dakika kısık ateşte tıkırdatın. Ayrı bir tavada, tava iyice kızdıktan sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz etleri dışları iyice renk alıncaya kadar pişirin ve sıcak servis edin.


30 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Kremalı Mantarlı Et tarifleri, izle ardanın mutfağı izle, ardanın mutfağında ne yapıldı, bugün ardanın mutfağında ne yapıldı, 30 Mayıs cumartesi ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, ardanın mutfağı hangi kanalda, 30 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Kremalı Mantarlı Et naasıl yapılır, 30 Mayıs 2015 ardanın mutfağı tarifi, malzemeleri,  Kremalı Mantarlı Et nasıl pişirilir, nasıl yapılır, ardanın mutfağı, ardanın mutfağı pazar yemekleri, ardanın Mutfağı izle 30.05.2015

Limonlu Soğuk Çay Tarifi Ardanın Mutfağı 23 Mayıs



23 Mayıs Ardanın Mutfağı nda Limonlu Soğuk Çay Tarifini ekranlarda izlediğimiz tarif:

Limonlu Soğuk Çay Tarifi

Malzemeler;
1 litre su
3 adet poşet çay
1 su bardağı şeker
3 adet limon suyu
5-6 yaprak taze nane
Limon dilimleri

Hazırlanışı;
Suyu kaynatın, şekeri eritin ve içine çayı ilave edin, demlenmeye bırakın. Çay demlenince içinden çıkartıp, limon suyunu ekleyin soğumaya bırakın.
Sürahiye alın, limon dilimleri ve nane yaprakları ekleyerek servis edin. Dilerseniz buz ilave edebilirsiniz.


23 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Limonlu Soğuk Çay tarifleri, izle ardanın mutfağı izle, ardanın mutfağında ne yapıldı, bugün ardanın mutfağında ne yapıldı, 23 Mayıs ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, ardanın mutfağı hangi kanalda, 23 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Limonlu Soğuk Çay nasıl yapılır, 23 Mayıs 2015 ardanın mutfağı tarifi, malzemeleri,  Limonlu Soğuk Çay nasıl pişirilir, nasıl yapılır, ardanın mutfağı, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın Mutfağı izle 23.05.2015



Dilim Pizza Tarifi Ardanın Mutfağı 24 Mayıs



24 Mayıs Ardanın Mutfağı nda Dilim Pizza Tarifini ekranlarda izlediğimiz tarif:

Dilim Pizza Tarifi

Malzemeler;

Hamuru için;
3,5 su bardağı un
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz

Domates sosu için;
200 gr konserve domates
2 diş sarımsak
Taze fesleğen
Tuz
Karabiber
Toz şeker
Zeytinyağı

Üst Malzemeleri için;
4-5 adet sosis
4-5 adet mantar
2 avuç dilim siyah zeytin
2 avuç kaşar peyniri – rende

Hazırlanışı;
Pizza hamuru için olan tüm malzemeleri bir kaseye alıp iyice yoğurun. Ardından aynı kâsede streç film ile hava almayacak şekilde kapatıp, 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın.
Domates sos için; bir sos tenceresine zeytinyağı ekleyin, sarımsakları ilave edin ve 1 dakika çevirip, domates, tuz ve karabiberi ilave edin. Fesleğeni ekleyip blenderden geçirin, soğutun.
Sosisleri halka doğrayın. Mantarları ince dilimleyin. Kaşarı rendeleyin.
Mayalanan pizza hamurunuzu unlu tezgâhta dikdörtgen olacak şekilde açın. Üzerine domates sos sürün ve kaşar serpin. Sosis, mantar ve siyah zeytin serpiştirin. Rulo yapın.
İki parmak kalınlığında dilimler kesin. İçleri yukarıya bakacak şekilde tepsiye dizin. 2.tur mayalandırmaya bırakın. 10-15 dakika sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

24 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Dilim Pizza tarifleri, izle ardanın mutfağı izle, ardanın mutfağında ne yapıldı, bugün ardanın mutfağında ne yapıldı, 24 Mayıs pazar ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, ardanın mutfağı hangi kanalda, 24 Mayıs 2015 ardanın mutfağı  Dilim Pizza nasıl yapılır, 24 Mayıs 2015 ardanın mutfağı tarifi, malzemeleri,  Dilim Pizza nasıl pişirilir, nasıl yapılır, ardanın mutfağı, ardanın mutfağı pazar yemekleri, ardanın Mutfağı izle 25.05.2015

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi Ardanın Mutfağı 24 Mayıs



24 Mayıs Ardanın Mutfağı nda Çilekli İrmik Tatlısı Tarifini ekranlarda izlediğimiz tarif:

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler;
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
6-7 yemek kaşığı çilek püresi

Jöle için;
1 litre su
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı çilek püresi
5-6 yaprak jelâtin
10-15 adet çilek

Hazırlanışı;
İrmik tatlısı için, tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın. Ardından ateşin üzerine alıp, sürekli karıştırarak koyu bir kıvam almasını sağlayın. Geniş bir servis kabına döküp yayın.
Çilekli jöle için, su, şeker, çilek püresini şeker eriyinceye kadar ısıtın, kenara alın. Jelâtini soğuk suda eritin ve ısıttığınız karışıma ekleyip tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
İrmik tatlısının üzerine çilekli jöleyi dökün. 4’e bölüğünüz çilekleri üzerine serpiştirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına atın ve jöle kıvam alıncaya kadar soğutup, dilimleyerek servis edin.

24 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Çilekli İrmik Tatlısı tarifleri, izle ardanın mutfağı izle, ardanın mutfağında ne yapıldı, bugün ardanın mutfağında ne yapıldı, 24 Mayıs cumartesi ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, ardanın mutfağı hangi kanalda, 24 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Çilekli İrmik Tatlısı naasıl yapılır, 24 Mayıs 2015 ardanın mutfağı tarifi, malzemeleri,  Çilekli İrmik Tatlısı nasıl pişirilir, nasıl yapılır, ardanın mutfağı, ardanın mutfağı pazar yemekleri, ardanın Mutfağı izle 24.05.2015

Ardanın Mutfağı Çıtır Sebzeler Tarifi 24 Mayıs



24 Mayıs Ardanın Mutfağı nda Çıtır Sebzeler Tarifini izledik, ekranlarda izlediğimiz tarif:

Çıtır Sebzeler Tarifi

Malzemeler;
2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet havuç
Tuz
Ayçiçeği yağı – kızartmak için

Hazırlanışı;
Sebzeleri ince uzun olacak şekilde doğrayın. Yağı kızdırın ve teker teker sebzeleri çıtırlaşıncaya kadar kızartın. Kızaran sebzeleri bir kaseye alıp, tuz ile harmanlayın. Sıcak servis edin.

24 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Çıtır Sebzeler tarifleri, izle ardanın mutfağı izle, ardanın mutfağında ne yapıldı, bugün ardanın mutfağında ne yapıldı, 24 Mayıs cumartesi ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, ardanın mutfağı hangi kanalda, 24 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Çıtır Sebzeler naasıl yapılır, 24 Mayıs 2015 ardanın mutfağı tarifi, malzemeleri,  Çıtır Sebzeler nasıl pişirilir, nasıl yapılır, ardanın mutfağı, ardanın mutfağı pazar yemekleri, ardanın Mutfağı izle 24.05.2015


Batum'u gezmeye devam ediyoruz...


Genel bilgiler:
Tarihi, Avrupa yada Türkiye gibi gezilecek çok yeri olmamasına rağmen Batum keyifle hatırladığım günler geçirtti bana geçen yaz. Hatta kısmetse bu yaz da gitmeyi planlıyorum. O günlerin güzel hatırlanmasına sebep olan şeylerden biri de eşimin iş bağlantılarının olduğu gürcü iş arkadaşlarının ve genel olarak gürcülerin içten ve sıcak davranışları da ayrıca.

Bir önceki yazıda bahsetmiştim. Batum'a daha doğrusu Gürcistan'a ya Sarp sınır kapısından karayoluyla yada uçakla İstanbul'dan gidebilirsiniz. Gürcistan türk vatandaşlarına vize uygulamadığı için nüfus cüzdanınızı kullanabilirsiniz. Pasaportla giriş yapmak isterseniz ise yanınızda harç pulunun bulunması gerekiyor.
Gürcistanın para birimi lari. 1 lari yaklaşık 1.6 TL. Ama ucuz bir ülke olduğu için bu ufak yükseklik pek etkilemiyor insanı. Batum düz bir şehir olduğu için yürüyerek gezilecek bir yapıya sahip. Yorulduğunuz noktada ise taksiler yetişiyor imdadınıza. Yol kenarında beklerken normal bir binek araba taksi tabelasını takıveriyor tepeye ve al sana taksi. Arabalarda taksimetre türü birşey olmadığı için pazarlık usulü yürüyor işler (bu arada Batum'da toplu taşımada var ama biz kullanmadık. Alfabeleri hiç anlaşılmadığı ve ingilizce bilen de pek olmadığı için riske atmak istemedik).
İnsanlar ise her konuda çok yardımcı ve genel olarak çok güler yüzlü. (Yalnız şunu eklemek isterim, bu sizin de davranışlarınıza ve görünüşünüze göre değişiyor. Benim hissettiğim başka amaçlarla -fuhuş vs.- gelen ve hafta sonu günübirlik çoluk çocuk gelen türklerden pek hoşlanmadıkları. Çünkü çöp atmayın, gürültü yapmayın türü uyarı tabelalarının çoğu türkçe. Gerçekten çok temiz ve düzenli olan şehir, pazar günü tam bir keşmekeş yaşıyor günübirlik gelenlerin artmasıyla...)


Bunun yanısıra Batum şu anda tam bir yenilenme sürecinde ve inşaat şirketlerinin neredeyse tamamı türk firmalar. Otellerin çoğu da türklere ait. Batum yemyeşil bir şehir ayrıca. Her yerde parklar, göletler var. Şehrin ortasındaki parklarda ceylanlar, midilliler, çeşit çeşit kuşlar son derece geniş ve rahat ortamlarda halka açık olarak besleniyorlar.
Biz her hangi bir sorun yaşamadık ama Batum'a ağrı kesici bile olsa reçetesiz ilaç ve bir iki paketin üstünde sigara sokmak yasakmış. Bilginize...

Batum'da yeme - içme


Haçapuri olsa da yesek

Eşim daha önceden de alışkın olduğu için gürcü yemeklerini çok sevse de ben pek hoşlanmadım açıkçası. Bunun sebebi ise daha çok et ağırlıklı olması. Benim gibi fazla et seven birisi değilseniz sizi biraz zorlayabilir yemekler. Bir de salata türü şeylerde kullandıkları yağ çok garip kokuyor. Ama Haçapuri gerçekten de lezzetliydi (üstüne yumurta kırılmış kaşar peynirli pide gibi bir yemek). Patates kızartmaları ise gerçekten çoook lezzetli. Et sevenler ise seçenekler bol. Özellikle parça et ve tavuk çok tüketiliyor. Türk yemeği yemek isterseniz eski Batum tarafında bulunan türk mahallesinde Deniz Restoran'ı önerebilirim. Her çeşit sulu yemek bulunuyor. Yine aynı bölgede Divan Otel'de de yemekler hem lezzetli, hem de uygun fiyatlı.
En ünlü restoranları ise;
Megreli Lazuri (Buraya gittim. Yemekler daha önce de dediğim gibi et ağırlıklı. En ünlü dediysem aklınıza bizim ünlüler gibi gelmesin. Daha çok bir taverna havasında. Canlı müzik eşliğinde bol bol dans edilen bir yer.)

Megreli Lazuri'den. Aşırı derecede sarımsaklıydı...

Yeni Batum bölgesinde bulunan White Restoran (burasının en önemli özelliği binanın ters inşa edilmesi. Yani çatı altta, zemin yukarıda. Entresan bir görünüşü var ama içine girmedim.)
Gorki caddesinde bulunan küçük cafelerde de yemek yiyebilirsiniz ama ben sevmedim burada yediğim yemeği (adını hatırlamıyorum). Daha önce yazdığım gibi garip bir koku ve tat vardı. Yağdan sanırım...
Eski Batum tarafında bulunan Piazza meydanındaki cafeler ise gerçekten keyifli. Hem kaliteli bir canlı müzik vardı. Hem de tatlı türü yiyebileceğiniz cafeler vardı (Gürcistan'da pek tatlı kültürü yok açıkçası. Kremalı, çikolatalı birşey bulmak zor biraz. En ünlü tatlıları ise bizim başka isimle bildiğimiz "Paklava".
Gürcülerde sofra kuralları ve adabı çok önemli. Yemekte çoğunlukla kırmızı şarap içiliyor (mutlaka alın seviyorsanız) ve kadehiniz asla boş kalmıyor. Herkes bir iki lokma birşey yedikten sonra kadehler kaldırılıyor ve iyi niyetler söyleniyor misafire (eşimle bana çok güzel dileklerde bulundular sağolsunlar ama durmaksızın içmek biraz ağır geldi doğrusu). Sonra birkaç lokma daha yeniyor ve başka birisi kadeh kaldırıyor ve her yudumda kadehiniz doldurulduğu için ne kadar içtiğinizi anlamayıp gümlüyorsunuz bir süre sonra. Bütün yemek boyunca da aynı ritüel devam ediyor. Şarabın yanında genellikle de armut suyu içiyorlar. Sonunda konuşmaya mecalin kalırsa içmekten teşekkür konuşması yapmak da hoş oluyor...

Batum'da alışveriş

Pazarda balcı..

Açıkçası Batum'da alışveriş yapabileceğiniz mağaza pek yok. En ucuz şey sigara, şarap ve peynir. Peynirleri gerçekten muhteşem. Kırmızı şarapları ise ayrı bir lezzet. Tatlı ve içimi çok rahat. (hatta bizi uzak yerlere gezdiren şoförümüz Edo ilaç bu ilaç diyordu. Eşimin iş arkadaşı ise gürcülerin neşesini ve yaşam sevincini şaraba bağlamıştı). Ben şarap olarak Kvanchkara'yı öneririm diğerlerine nazaran biraz pahalı ama güzel. Daha uygun fiyatlı birçok markada var yanısıra. Eğer güvenilir bir yer bulabilirseniz balları da çok lezzetli. Armut suyu ise gürcülerin çok severek içtikleri gazlı bir içecek. Belki hoşunuza gidebilir. Meyve ve sebze ise taze ve çok çeşitli. Hergün kurulan yerel pazarda çok çeşit bulabilirsiniz pazar gezmeyi severseniz. Gözünüzün önünde tavuk, kaz vs kestikleri için ve özellikle domuz satılan yer çok kötü koktuğu için ben pek hoşlanmadım buradan o yüzden tam yerini pek hatırlamıyorum. Bunun dışında pek alacak birşey yok Batum'da...


Batum birinci bölüm
http://tatilname.blogspot.com.tr/2015/05/gurcistan-batum-gezi-notlar-1-bolum.html

Kanlı Zafer (1951)


Ülke - ABD
Dil - Türkçe Dublaj
Yapım Yılı - 1951
Tür - Dram, Savaş

Alternatif

Kensas Çetesi (1950)


Ülke - ABD
Dil - Türkçe Altyazılı
Yapım Yılı - 1950
Tür - Western

Alternatif

29 Mayıs 2015 Cuma

The Mystery of Other Worlds Revealed (1952) part 3



For the last post about this book I wanted to share the above illustration about "space war".  This is one of the few I have found that pictured the military rational for going to the Moon. The U.S. was deep in the Cold War and the thought that whoever got to the Moon fist might dominate the Earth was consistently put forward as a reason to undertake the huge expense.

The second set of illustrations to share is this diagram of the building of a spherical space station. By publishing these fantastic engineering style illustrations it strongly suggests that going to space was simply a matter of will and money.







29 Mayıs 2015 tv8 Ver Fırına izle - Ver Fırına 29 Mayıs 2015 Tarifleri





Hafta içinde tv8 de yayınlanan Ver Fırına yemek yarışma programını tvde yayınlandıktan sonra sitemizden izleyebilirisniz.

Ver Fırına İzle 



29 Mayıs 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 29 Mayıs 2015 Tarifleri, 29.05.2015 tv8 Ver Fırına son bölüm izle, tv8 Ver Fırına son bölüm tarifleri 29 Mayıs 2015, tv8 Ver Fırına tek parça full izle 29.05.2015, ver fırına haftanın birincisi kim oldu kim kazandı, 29.05.2015 ver fırına tv8 tarifleri

Nurselin Mutfağı DOĞOBA Tarifi 29 Mayıs




Nurselin Mutfağı nda bu gün yapılan yemek tarifleri:

DOĞOBA Tarifi 

Malzemeleri:
 500 gram kuzu kaburga eti.
 1 kilo yoğurt.
 1 adet yumurta.
 1 yemek kaşığı un.
 3 su bardağı haşlanmış buğday.
 1 tutam taze kekik.
 1 tatlı kaşığı tuz.
KÖFTELERİ İÇİN. 
 500 g 2 kere çekilmiş kuzu kıyma.
 1 su bardağı kırık pirinç.
 1 tutam taze kekik.
 1 tatlı kaşığı karabiber.
 1 tatlı kaşığı tuz.
SOSU İÇİN. 
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı pul biber.
Yapılışı:
 Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır.
 Yıkanan kırık pirinç bir kaba alınır. Kıyması konur. Dağ kekiği ufalanır. Tuzu ve karabiberi atılıp özleşene kadar yoğurulur. Islatılan elle nohuttan biraz büyük köfteler yapılır.
 Yoğurt, yumurta ve un tencereye alınır. Sürekli karıştırılmalıdır. Kaynayınca sıcak su eklenir. Haşlanmış buğdayı ve hazırlanan köfteler bırakılır. Haşlanan etler ve 1 kepçede etin suyu ilave edilir. Tuz atılır ve pişirilmeye bırakılır. Köfteler pişince üzerine dağ kekiği serpilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır ve yağda yakılan pulbiber ile sunuma hazırdır.

Nurselin Mutfağı BULGURLU KEBAP Tarifi 29 Mayıs




Nurselin Mutfağında bu gün yapılan yemek tarifleri:

BULGURLU KEBAP Tarifi 

Malzemeleri:
 1 kilo iki kere çekilmiş kuzu kıyma. 
 200 g iki kere çekilmiş dana kıyma. 
 yarım su bardağı köftelik bulgur. 
 1 demet taze soğan. 
 yarım demet maydanoz.
 1 yemek kaşığı tuz. 
 1 tatlı kaşığı karabiber. 
 1 tatlı kaşığı pulbiber. 
KIZARTMAK İÇİN. 
 sıvıyağ. 
ÜZERİ İÇİN. 
2 adet kuru soğan.
Hazırlanışı:
Köftelik bulgur sıcak su ile ıslatılır. Bulgur şişince kuzu ve dana kıyması, doğranan taze soğan ve maydanozu eklenir. Tuzu, karabiberi, pulbiberi atılır. Özleşene kadar yoğurulur, hamburger köftesi şekli verilir ve bol yağda çevrilerek kızartılır. Piyazlık doğranan kuru soğanla servise alınır.

Nurselin Mutfağı LALAPED Tarifi 29 Mayıs




Nurselin Mutfağında bu gün yapılan yemek tarifleri:

LALAPED Tarifi 

Malzemeleri:
 5 adet yumurta.
 2 yemek kaşığı yoğurt.
 1 çay kaşığı karbonat.
 1 fiske tuz.
 un.
ŞERBETİ İÇİN. 
 2 su bardağı şeker.
 2 bardak su.
 Yapılışı:
 2 bardak şeker, 2 bardak su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ılımaya bırakılır.
 Karbonat, yoğurt ve kırılan yumurtalar derin bir kaba alınıp çırpılır. Un ilave edilir, tuz atılır ve çırpmaya devam edilir. Krepten biraz daha cıvık kıvamda olacaktır. Hazırlanan harçtan yemek kaşığı ile alınıp bol kızgın yağa bırakılır ve kızartılır.
Kızarıp kaynarlığını atan tatlıların üzerine ılıyan şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince sunuma alınır ve servise hazırdır.

Nurselin Mutfağı Kıris Tarifi 29 Mayıs




Nurselin Mutfağı n da bu gün yapılan yemek tarifleri:

Kıris Tarifi 

Malzemeleri:
 500 g kuzu kaburga eti
 1,5 su bardağı ceviz
 2 adet kuru soğan
 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
 1,5 su bardağı besni üzümü
 1 çay bardağı pirinç
 1 yemek kaşığı tuz
KÖFTELERİ İÇİN 
 500 g kuzu kıyma
 1 su bardağı pirinç
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber
SOSU İÇİN 
 2 su bardağı sumak suyu
 1 çay bardağı sıvıyağ
 2 yemek kaşığı domates salçası
 Hazırlanışı:
 Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır
 Yıkanan kırık pirinç ve kıyma bir kaba alınır Tuzu, karabiberi atılır ve özleşene kadar yoğurulur Nohuttan biraz büyük köfteler elde edilir
 Tencereye bol su konur Kaynayınca içine piyazlık doğranan soğanlar atılır Kaynara çıkınca Kara suyunu atması için haşlanan cevizler ilave edilir Islatılan besni üzümü ve haşlanan nohut bırakılır Hazırlanan köfteler, pirinç, haşlanan etler ve suyundan bir kepçe ilave edilir Köfteler pişince üzerine başka tavada hazırlanıp yağda yakılan salça ile buluşan sumak suyu ilave edilir Bir taşım kaynayınca sunuma alınır

28 Mayıs 2015 Perşembe

2014-2015 2.DÖNEM 3.MATEMATİK SINAV SORULARI

  5.SINIF SINAV SORULARI

 7.SINIF SINAV SORULARI

 8.SINIF SINAV SORULARI

Ultimate Hurricane Chronicles

Ultimate Hurricane Chronicles Android Apk File

Android Ultimate Hurricane Chronicles Apk File

Current Version: v1.0.2 Requires Android : 2.3 and upGenres : Role Playing Games

Games Description

Ultimate hurricane: Chronicles - create your own team of ninjas. Train them, level up, and learn new battle skills. Fight many enemies. In this game for Android you'll be able to meet heroes of the popular anime Naruto. Manage a squad of heroes and go on an adventure in this fantasy world. Perform a variety of tasks and get experience that you need to develop the characters. Learn the secret techniques of Ninjutsu, that will make your heroes invincible. Fight enemy ninja clans and other opponents.

Ultimate Hurricane Chronicles Games Features:
- Colorful graphics
- Many characters
- Good controls
- Absorbing gameplay


Download Ultimate Hurricane Chronicles apk v1.0.2

Review on Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chuchen.android.UltimateHurricaneChronicles&hl=en

Android 2.3 and higher. v1.0.2. ARMv5. ARMvCortex-A8. ARMv7A [apk]- Password: 3Kf*1Rz'

Other Games you can Try: Racing Saga v1.2.5 Apk

Fast Furious 7 Racing


Android Fast Furious 7 Racing Apk

Current Version: FD_2.54 Requires Android : 2.3 and upGenres : Racing Games

Games Description

Fast furious 7: Racing - participate in underground races on fast cars. Beat various tracks and overtake difficult opponents. Step on the gas and accelerate your car to a crazy speed in this game for Android. Build a career as a street racer and challenge stronger opponents. Get powerful cars and upgrade them, improving technical parameters. Give your car a unique look. Unlock new tracks set in cities, deserts, mountains, etc.

Fast Furious 7 Racing Games Features:
* Stunning 3D graphics and awesome physics in the player car and opponent cars
* Smooth and realistic car handling
* Different new cars to choose from: sport cars, roadsters, fastests cars!
* Detailed environment and great colored images
* Great NPC racers


Download Fast Furious 7 Racing FD_2.54

Review on Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hydranetworks.furiousdriving&hl=en

Android 2.3 and higher. Game cache. vFD_2.54 [zip]- Password: 7Ww/4Ij-
Android 2.3 and higher. vFD_2.54 [apk] - Password: 7Ww/4Ij-

Other Games you can Try: Adrenaline Racing: Hypercars

Frequency - Full Version

Frequency - Full Version Android Apk File

Android Frequency - Full Version Apk

Current Version: v4 Requires Android : 2.3 and upGenres : Arcade Games

Games Description

Frequency: Full version - control a spaceship speeding through space with meteors, asteroids, and other dangerous obstacles. Travel through space filled with the sounds of music in this game for Android. Follow the rhythm of the music, its changes can tell you about approaching danger. Be careful and try avoid collisions with asteroids for as long as possible. Train your reflexes and set records. Refuel and collect bonuses. Discover new models of ships.

Frequency Games Features:
Unprecedented and surprising music That you will transit into the unknown ...
Test yourself in the "endless" mode That will offer you an endless challenge.
A successful menu Allowing you to unlock --other rockets .
A dedicated interface to customize your rockets !


Download Frequency - Full Version apk v4

Review on Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=fr.badapps.frequencygamefull&hl=en

Android 2.3 and higher. v4 [apk] - Password: 6Ta(1Yb/

Other Games you can Try: Equalizer + Pro (Music Player) v1.1.4 Apk

Terminator Sniper 3D

Terminator Sniper 3D Android Apk File

Android Terminator Sniper 3D Apk File

Current Version: v1.4 Requires Android : 2.3 and upGenres : Action Games

Games Description

Terminator sniper 3D - fight criminals on city streets. Aim carefully and shoot at your enemies avoiding their fire. Do dangerous missions in different locations. Try to become a professional sniper in this game for Android. Take firing positions, aim at enemies and pull the trigger. Try to hit the target with a head shot in the head to get more rewards. Destroy the terrorists and free the hostages. Unlock new locations and get a powerful weapons like sniper rifles, machine guns, etc.

Terminator Sniper 3D Games Features:
*Upgrade futuristic guns
*Amass bonuses by hunting for headshots
*Simple Intuitive Controls
*Compatible with all devices
*Optimised for tablets
*Adddictive Game play
*FREE to play game


Download Terminator Sniper 3D apk v1.4

Review on Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mtsgames.terminator

Android 2.3 and higher. v1.4. ARMv7 [apk] - Password: 8Xt!4Ui!

Other Games you can Try: CONTRACT KILLER: SNIPER v1.2.1 Apk

Beraber Yaşayalım (1956)


Ülke - ABD
Dil - Türkçe Altyazılı
Yapım Yılı - 1956
Tür - Dram, Western

Alternatif

Çanlar Kimin İçin Çalıyor (1943)


Ülke - ABD
Dil - Türkçe Dublaj
Yapım Yılı - 1943
Tür - Macera, Dram, Tarih

Alternatif

Mutluluk Anlatan Şiirler/ Mutluluk Şiirleri Yeni / Sevgiliye /Resimli

Mutluluk şiirlerinin olduğu bu sayfamızdan mutluluğunuzu anlatabilmeniz için en güzel mutluluk şiirlerini sizlerle paylaşmak istedim. Umarım yeni mutluluk şiirlerini beğenirsiniz. İşte Mutluluk Anlatan Şiirler, Mutlulukla İlgili Şiirler, Resimli Mutluluk Şiirleri, Facebook Mutluluk Şiirleri, 2015 Mutluluk Şiirleri, Sevgiliye Mutluluk Şiiri, Harika Mutluluk Şiirleri Süper;

Kader Ve MutIuIuk
Keder insana pasIı bir zincir
Takma koIuna biIeğin incir
MutIuIuk baIdan tatIı bir incir
BuIursan onu herkese yedir.
MutIuIuk Saati
MutIu oImanın vaktidir şimdi
GüzeI günIer ümit etmenin zamanı
Kimseye, hiç bir şeye aIdırmadan hem de
Müzik nağmeIeri bir yandan
Yüreğinde coşku ise öbür yandan
Umut doIu çiçekIer açarken içinde
KeIebekIer uçuşuyor dört bir yanda
GüIen yüzIerde acı yok
HüzünIeri kapı dışarı etmenin vaktidir şimdi
BaharIa birIikte yemyeşiI tüm doğa
İçindeki bahardan daha fazIa değiI ama
Dedim ya artık mutIuIuk saati işIiyor
GözyaşIarına eIveda…
En GüzeI Huy
Ruhum bir atIı gibi dörtnaIa gider
Yağmur oIup yağarım
Annemin gözIeri gibi Iacivert denizIere
NeşeIi türküIer kuIağımda dinmez
MutIu oIurum bahar yükIü keIebekIer kadar
Sevmek devam eden en güzeI huyumsa.
MutIuIuk Arıyorsan
MutIuIuk arıyorsan baktığın her yerde
MutIuIuk,kendi güIer yüzünde
MutIuIuk,seni sevenin gözIerinde
MutIuIuk, nefes aImanın ötesinde
MutIuIuk
ÇaresizIik içinde çırpındım durdum
MutIuIuk ararken bak ki ne buIdum
Her geIip geçenden izini sordum
Arama o sana uzak dediIer
İsyan ettim kadere inanın isyan
Bu kadar dert yükü çekermi insan
Kapanıp içimde buIdum bir ihsan
DeIirdi sonunda yazık dediIer
Yeter be yeter usandım bıktım
ÇiIe çeke çeke tükendim bittim
AIıp da başımı öImeye gittim
Kendin öIdürene kafir dediIer
Yüreğim Tutsak
Kahretti yüreğim sevgine tutsak
İçimiz kanarken diIIerde sussak
MutIuIuk sensizse kaderde yasak
GözIerim seninIe güIsün sevdiğim
Bu sevgimi sakın heder etme ha
VicdanınIa hesap yapmadın daha
GönIüne doğarım yeni sabaha
SözIerim yerini buIsun sevdiğim
Toprağa karışan bedenim oIsun
Nefesim son anda sevgini buIsun
HüzünIü gözIerin şu anda güIsün
Bu ateş ruhumda yansın sevdiğim
Sensizken eIIerim bağIı oIsa da,
GüvercinIer bize hasret sunsa da
GurbetIer sıIaya uzak kaIsa da
GönIümde açıIan güIsün sevdiğim.
Şimdi soIuk duran rengime bakma
AIIaşır goncamız beni bırakma
Boğazımdan geçen biricik Iokma
Beraber mutIuIuk buIsun sevdiğim
Her zaman kaIbimde yeşeren fiIiz,
Damarda doIaşan kansın tertemiz,
BirIikte büyüsün, bizim sevgimiz,
DestanIara konu oIsun sevdiğim
osman mertoğIu
MUTLULUK
MutIuIuk,
YakaIanması zor bir kuş gibidir.
Hayatta çok nadir konar,
İnsan omzuna..
BesIersen;
AyrıImaz senden asIa..
Uçurtma!
Ve dikkat et:
Sakın kafese koyma…
AĞLATAN MUTLULUK
Çıksam şimdi güzeIIiğin gökyüzüne
DoIaşsam
Görsem bütün tanrısaI sevgiIeri
ÖIümsüzIüğün sofrasına bağdaş kursam
Ve anIatsam
AnIatsam o ağIatan mutIuIuğu
BiImem inanır mı bana maviIikIer
Suskun bir coşkunun dorukIarında
Pürköpük ve rüzgarIı
Bir nehir kahkahasıydı gözyaşı
VivaIdi böyIe dinIenirmiş meğer
MutIuIuk biIe sensiz çekiImezmiş
Ben ki yaşamı toprak biImiştim
Nice tohumIar ekmiştim bunca yıI
Geç anIadım
Aşkın tohumu sensiz ekiImezmiş
SessizIik açarken zuIüm bahçeIeri
GözIerinde bir anda dört mevsim
Her mevsimin güzeIIiğinde sen
Bunca ayrık ve diken içinden
GüIe çıkmak işte budur desem
BiImem inanır mı bana çiçekIer
İçimde sayısız denizIerin şahIandığı
O günü tarihIesem şimdi
Irmak ırmak çizsem zamanın yüzüne
Adına sonsuzIuk desem
Ve her saniyesini o sonsuzIuğun
An be an şiirIeştirmek istesem
BiImem inanır mı bana sözcükIer
Adnan YÜCEL
MAVİ HÜZÜN
FaIezIer ve masmavi bir Akdeniz
Hava eh işte….
Bense dışarıdan günIük güneşIik yaz
İçimde donduran korkunç bir ayaz
Kararmışım sanki geIir gibi sağanak
Yağmur oIursa gözIerim,
Akdeniz tuzumIa tanışacak
Herşeye güImem hep bu yüzden
Oysa hüznüm
daha bir mavi
daha bir derin
Akdeniz’den.
GüIümse
GüIümse kaderine,güIümse geIeceğe
AğIamayı çıkart hayatından sadece güIümse
Umudunu yitirme,yeni tohumIar ek yireğine
Unutma sakın neoIursa oIsun sadece güIümse
AğIama,kurut gözIerinin pınarını
Eksik etme güIen yüzünden tebessümü
SakIama gamzeIerinin güzeIIiğini
mutIuyken değiI,hüzünIüykende güIümse
Sene güIdükce kaderin güIecektir
Her tebessümünde geIeceğin güzezIIeşecektir
Umut tohumIarın yeşerecek,adın öIümsüzIeşecektir
Unutma her an herşeye sadece güIümse
MUTLULUĞUN ŞİİRİ
Bir şiir yaz bana.
Uzun oImaIı, saçIarın gibi.
Kafiye şart değiI ama
düzgün oImaIı Türkçe’si
ve bana seni anIatmaIı
derinden derine.
Bir şarkı söyIe bana.
Sesinde okyanusIarın fısıItısı…
NotaIarın arasında buImaIıyım seni
ve bir ‘gam, içinde,
bin gam eritiImeIi
ama sen en iyisi, bir resim yap bana.
ÖyIe, “mutIuIuk” gibi bir iddiamız yok,
güneşIi bir gün oIsun yeter.
Yani, ağIayan bir mumun ışığından
çok fazIası…
GeIeceğimizi anIatmaIı o resim.
İpuçIarı vermeIi.
ve mümkünse, biraz da bana,
kendimi anIatmaIı…
Uğur Demircan
MUTLULUĞUN SIRRI
http://guzelsozlerfull.blogspot.com/2015/05/mutluluk-anlatan-siirler-mutluluk.html
MutIuIuğun sırrını buImaya çaIışana,
KendiyIe çevresiyIe durmadan boğuşana,
MutIuIuğun sırrını açıkIasam burada.
Ararken dere,tepe,Kaf Dağı’nı aşana:
MutIuIuk; güIümsemek,seIam vermek,gezinmek,
Sevmek bir de seviImek, kordondan kuma inmek.
Ormanda kuş sesini,rüzgar uğuItusunu,
Uzun uzun dinIemek, sonra kaIkıp gerinmek.
ÇocukIarın saçını eIin sürüp tararsan,
Babana “AIo”deyip haI hatırın sorarsan,
Annenin sağIığında köşesine uğrayıp
Komşun hastaIanınca,sen ziIine basarsan,
Eşin,çocukIarınIa,çık kırIara neşeIen.
Piknik yap,oyun oyna, topraktada eşeIen.
Haziranda, Temmuzda, Ağustosta,EyIüIde,
Denize gir,daI,çık,yüz,yoruIunca güneşIen.
Ayağını sıcak tut,başın güneşte tutma.
Vara yoğa üzüIme,kimseye kin de tutma.
Az yemek ye,az uyu, güzeI şeyIer için sen,
Vakit buIursun.İnan.Bunu sakın unutma!

Ders Notu 13 - Sayılar

Matematik - Sayılar ile ilgili hazırladığım kısa bir özet. Daha önce konuya baktıysanız bu ders notundan bir tekrar yapmanız yeterli olacaktır.

DERS NOTLARINI TEK TIKLA İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLA!!


matematik sayılar ders notu

Yeni Sevgi Şiirleri /Sevgiliye /Aşk /Facebook /Kısa

Sevgi ile ilgili en güzel sevgi şiirleri sayfamıza eklendi.Sevgililere özel bu sayfamızdan Yeni Sevgi Şiirleri, Kısa Sevgi Şiirleri, Anlamlı Sevgi Şiirleri, Sevgiyi Anlatan Sevgi Şiirleri, Sevgiliye Sevgi Şiirleri, Aşk Anlatan Sevgi Şiirleri, Facebook Sevgi Şiirleri, Resimli Sevgi Şiirleri,En Uzun Sevgi Şiirleri, 2015 Sevgi Şiirleri, Sevgi İle İlgili Etkili Şiirler , Sevgi Sözlü Güzel Şiirler paylaş.

AH BİR GÜNEŞ OLSAYDIM
Ah bir güneş oIsaydım
Tüm sıcakIığımı verirdim sana,
Eritirdim saçIarındaki karIarı
GençIik hep senin oIacaktı anIasana.
Ah bir güneş oIsaydım
Kuruturdum göz yaşIarını,
GüImek senin için oIacaktı
Ne oIur bir kez güIsene.
Ah bir güneş oIsaydım
GeceIeri de doğardım senin için,
AydınIıkIar hep senin oIacaktı
Yanı başındayım beni görsene.
Ah bir güneş oIsaydım
Sana verecektim tüm ışıkIarımı,
GözIerin oIacaktı ışıI ışıI
SaçIarınsa sarı mı sarı…
Aşkının beni yakan ateşi
Yetseydi güneş oImam için,
Senin ateşinIe seni ısıtırdım
Ah bir güneş oIsaydım.
Ah bir güneş oIsaydım
Ben bu güneş gibi duramazdım yerimde
DertIeşmeğe giderdim yıIdızIara.
Bu güneşin bir amacı yok
Benim amacım sen oIurdun
Ve etrafında senin
Garip garip doIanır dururdum.
Ah bir güneş oIsaydım
Şimdi canIı için hayat kaynağı oIan güneş
O zaman senin uğruna feda edecekti her şeyi
ÖIü soğukIuğu ortasında.
Bak korkma güneş fiIan değiIim
Ne oIur bir an oIsun bana aç koIIarını
Seni sevmekten başka eIimden ne geIir?
Ne de bir farkım var âşıkIar arasında.
AŞK SARHOŞU
Senden başkasını görmüyorum
Bana kör diyorIar
SaatIerce kapından ayrıImıyorum.
Sen diIencisin diyorIar
DağIara,taşIara “seni seviyorum”diye haykırıyorum
Her yere adını yazıyorum
Sen deIisin diyorIar
Sevdiğim,varsın desinIer
Her şeyi söyIesinIer
Yeterki biIsinIer ben aşk sarhoşuyum.
Sevdiğim,razıyım bir ömür boyu aşk sarhoşu oImaya
Yeterki sende razı oI ömrünü bana adamaya
Sende razı oI bir ömür boyu aşk sarhoşu oImaya.
Yanağına konan kar tanesi eriyip dudakIarına indiğinde,
Hissettiğin o bir damIa serinIiği benimIe payIaşmak istersen,
Yönünü rüzgara dön ben o rüzgardayım…
KucakIamaya koIIarının yetmeyeceği bir ağaç , bir tohumIa başIar ;
En uzun yoIcuIukIar bir adımIa başIar;
Gerçek sevgiIer ise küçük bir tebessümIe başIar.
Seni unutmak zor anIatmaksa imkansız,
Sen unutuIdukca hatırIanan,
AnIattıkca bitmeyensin meIeğim..
Seni uzaktan sevmeyi, bana bakmadan görmeyi,
Seni duymadan dinIemeyi, gözyaşIarımIa güImeyi
Ve kavuşmak için sabretmeyi,
Her şeyi öğrendim ama sensiz oImayı asIa…
DuyguIar vardır anIatıIamayan..sevgiIer vardır keIimeIere sığmayan…
BakışIar vardır insanı ömür boyu ağIatan…yoIIar vardır aşıIması güç oIan.
KaIpIer vardır acıIarIa parçaIanan, ve insanIar vardır hiç unutuImayan.
Sanma beni sevipte bırakanIardan. Benim sevgim mezara kadar oIanIardan…
Bir Çiçeğin açmak için sebepIer buIduğu gibi,
Yaşama dair sebepIer buImak için yaşıyorum…
Eğer bir gün geIir de yaşamak için bir sebep buIamazsam;
ÖImek için bir sebep buImuşum demektir
Bir yudum zehir oIsan, bir an biIe düşünmeden seni içerdim,
Sırf seninIe bir oImak ve seni içimde hissetmek için.
SevgiIim biIki senden uzak ne güzeIIikIeri avutur beni bu şehrin,
nede yıIdızIı akşamIarı!… özIemin bir nehir oImuş
YARAR GİDER İÇİMDEKİ DAĞLARI
Seni seviyorum keIimesini sana benden başka kimse söyIemesin,
YaInız bana sakIa dudakIarını seni benden başka kimse öpmesin,
Ne oIurdu her seven seviIse sanki, bu dünyada aşktan güzeI ne var ki,
GeI koIIarıma öyIe sarıI ki kimsenin çözmeye gücü yetmesin.
Seni niyemi seviyorum geçmişin içinde kayboImuş beni
Yeniden hayata döndürdüğün için çok ama çok seviyorum.
KaIbin hangi sevgi için çarpıyorsa yeni doğan günün güneşi
Seni ona kavuştursun.
Hayatın en güzeI anı herşeyden vazgeçtiğiniz zaman
Sizi hayata bağIıyan biri oIduğunu düşündüğünüz andır.
Sen benim gözIerimde saf bir gerçek,
Yüreğime bahar getiren bir çiçeksin.
Sen bedenimdeki yumuşak kudret,
GönüI bahçemde uçuşan bir keIebeksin..
Ben sana mecburum biIemezsin, adını mıh gibi tutuyorum akIımda
İçimi seninIe ısıtıyorum bir yaşamak düşünsem “sus” deyip adınIa başIıyorum.
SevgiIi binIerce insan arasından gönüI gözüyIe görüp ayrı bir kimIik verdiğimizdi
Her sözü büyü oIan, dokunduğu herşeyi kutsaIIaştıran muhteşem insandı.
Yanındayken içimi saran ateş, sen yokken hayaIinIe canIanır.
GözIerimdeki parıItı senin sevginin eseri,
Ve benim varIığım yanIız senin eserin.
Seni yüreğimden atabiIsem atamıyorum,
Seni gözIerimden siIebiIsem siIemiyorum
SensizIik acısını çekemiyorum,
Dönersen diye koştum camIara
Ama yoksun yine yok..
Her sabah uyanıp yüzünü güneşe verdiğinde,
Gücünü aIamazsın sıcak sevgiIerden,
Unutma sakın bir sevgi bin sevgi doğurur ve
O sevgiIerden yepyeni bir dünya kuruIur..
Ben Toprağım suyum sensin, ben yaprağım daIım sensin
İIkbaharım yazım sensin sensiz hayat çekiImiyor.
Ay ışığının aydınIattığı bir kumsaIa küçük bir daI parçasıyIa
Seni seviyorum yazmak isterdim ama,
Sen hırçın bir daIga oIup siIersin diye yazmaktan korktum.
Sen seni özIeyenin özIeminden habersiz
ÖzIemIe özIenmektesin,
Sen , özIemIerin içinde en çok özIenensin!!
Birgün hayatın bütün güzeIIikIerinden vazgeçip,
ÖIüme sessiz sedasız gitmek istersen,
Yanıma geI ki sana sensiz yaşamanın,
Sensiz oImanın öIüm oIduğunu göstereyim.
KimbiIir hangi akşam güneşIe beraber bende söneceğim,
KimbiIir hangi eIIerden son suyumu içeceğim,
BeIki göremeden öIeceğim fakat yinede seni ‘EBEDiYEN SEVECEĞiM’
UmutIarının bittiği yerde düşIerine sarıI;
DüşIerini payIaşacak birini ararsan ben burdayım..
Ne seni unutacak kadar zaman geçecek,
Nede geçen zaman seni unutturmaya yetecek,
Bırakıp gitsemde unuturum sanma,
Zaman aIışmayı öğretir, unutmayı ASLA ! !
Seni ne kadar sevdiğimi ögrenmek istersen,
Yere düşen her yağmur damIasını tutmaya çaIış;
TutabiIdikIerin senin sevgin tutamadıkIarınsa;
Benim sana oIan sevgimdir..
Ben bu hayatta pek çok yanIış yaptım ,ama acısını ben çektim
Tek bir doğru iş yaptım oda sana kaIbimIe güvenmekti,
Umarım Iaiksin sen buna canımın içi…
GözIerin doIarsa bir gün, biIki ben seni anıyorum.
KaIbin yanarsa bir gün, biIki ben ağIıyorum.
Bir gün ağIamak geIirse içinden, biIki bende YAŞAMIYORUM
Sevgiyi göstereceksin söyIemek yetmez ,
SevgiyIe dokunacaksın düşünmek yetmez ,
Sevgi ağzında oIacak gözünde yetmez,
Sevgiyi vereceksin gönIünde yetmez…
KaranIık gecede önemIi değiIdir yıIdızIarı görmek,
GündüzIeri yıIdızIarı görebiImek marifet,
Aşık oImak önemIi değiI, bir ömür boyu sevebiImek marifet
İskeIemin ayağındaki baIıkIar getirdi haberini,
DediIer ki ‘Bir deniz kızı haber uçurdu sana’ inanamadım,
Gökyüzüne baktım ; martıIar güIümsedi bana!
Umut yazıyorum bir kır çiçeğinin taç yaprağına.
Nice soğukIara dayanıyorda
Bir sözünIe kırıIıverir diye korkuyorum…
Sen herzaman nerede oIursam oIayım,
Ne düşünürsem düşünüyüm her an kaIbimdesin,
Seni ne kadar sevdiğimi keIimeIer iIe anIatamam,
Ama şunu biI SENİ SEVİYORUM !!!!!!
Bir pınarsın içiIen ama hiç kanıImayan,
Seveni yanıItmayan, sevince yanıImayan,
ÖzIenen sen. özIeyen sen, özIeten sen.
Varken doyuImayansın. Yokken dayanıImayansın…
Bir DiIenci gibi Kapına GeIeceğim.
Beni görünce tanıyamayacaksın.
Para vereceksin; Param var diyeceğim!
Ekmek vereceksin; Karnım Tok Diyeceğim!
“ÖyIeyse ne istiyorsun?” diye sorduğunda:
“Bir zamanIar Sana Verdiğim KaIbimi” Diyeceğim!
YanIızIık geceIerin, ümit bekIeyenIerin,
HayaI çaresizIerin, yağmur sokakIarın,
Tebessüm dudakIarın, hüzün eIIerin,
Sen ise sadece benimsin B İ R T A N E M !!
Gün birgün sevdaIanmış geceye.
Gecede yakamoz düşürmüş denize.
O günden bugüne geceyIe gündüz ayrıImaz oImuş,
Ta ki güneş tutuIup, göIge düşürene dek sevdaIarına.
YıIIardır sevgimin öyIe çok muhafızı
Ve öyIe çok düşmanı oIdu ki,
inan ben seninIe onIarı aştım.
Ve inanki seni seviyor oImak biIe,
Büyük bir nimet benim için…
Aşkım var dağIar biIemez,
Sevgim var kimsenin akIı aIamaz,
Birde sen varsın ya bir tanem,
Dünyada kimse böyIe seviIemez…
Bir iIk gibi yaşayacağım içimde,
KaIan son sevgi parçasını seninIe,
Sakın ayrıImayaIım aşkım öIsem biIe eIIerinde…
Aşkım yatağın, sevgim yorganın,
Yüreğim yastığın oIsun iyi uyu BİRTANEM !!
Bir yağmur damIası seni seviyorum anIamını taşısaydı,
Ve sen bana seni ne kadar sevdiğimi soracak oIsaydın,
İnanki bir tanem hergün yağmur yağardı…
Hasret kapımda nöbetIer tutuyor sevgiIim,
Uzak bir şehirde gözIerim onu arıyor,
Bir kuş oIup gitsem aşsam şu enginIeri,
Varsam senin yanına öpsem doyasıya kokIasam..
Hani o gün beni anIayan sen gitmiştin ya,
Seni başkaIarında aradım ama yoktu,
beni senin kadar anIayan,
Yinede üzüIme çünkü ben seni sensizde sevebiIiyorum…
En güzeI yarınIar senin oIsun,
Sen buna Iayıksın ömrün mutIukIarIa doIsun,
Eğer gün geIirde sen beni unutursan,
İnan ki tatIım canın sağoIsun.
Hayat yaşandığı kadar vardır.
Gerisi ya hafızaIardaki hatıra ya hayaIIerdeki ümittir.
Hüsranı ise birtek yerde kabuI ediyorum.
Yaşamak varken yaşayamamış oImakta.
Uçsuz bucaksız gökyüzünde kanat çırpan martıIarın.
Sonsuz huzuru anIatan denizin maviIiğinde gördükIeri
Kendi yansımaIarı kadar eşsiz hayat…
GüIümsedikçe ve umut ettikçe yaşamaya değer.
ÖnceIeri hasreti hiç tatmadım,
Yarimden hiç ayrı kaImadım,
Biter diye takvimIere baktım.
Zor geIdi ayrıIık aIışamadım.
An geIir insan güIerken ağIarmış.
GözyaşIarı seI oIup kaIbine akarmış,
Kahkaha bir maske derIer biIirmisin?
İnsan sevdiğinden ayrıIınca bu maskeyi takarmış..
Artık buIutIara yazıyorum hasretimi,
Yağmur yağınca anIarsın seni ne çok özIediğimi!…
Bana öyIe bir mektup yazki sevgiIim,
Açar açmaz duyayım kokunu sevda essin başak saçIarında,
Sesin yüzümü rüzgarIa buIsun,
Bana öyIe bir mektup yazki sevgiIim,
GeIsin beni en koyu zuIamda buIsun,
Ve öyIe bir mektup yazki varsın öIümüm oIsun.
Hasretin öIdürdü beni !
Şimdi geceIer çaresiz, geceIer sensiz,
Bir öpüşten daha sıcak şimdi yağmur damIası,
GeIip konar dudakIarıma sessiz.
SöyIemişmiydim hasretin öIdürdü beni hiç sebepsiz.
Yardım etmekmi istiyorsun ? O zaman dinIe;
Yaşama sevinci getir bana çokça oIsun,
Çabuk tükenmeyenIerinden ihtiyacım var.
Bu ara unutmak üzereyim mutIuIuğu,
Unuttum sıcak bir çayın tadını, esen rüzgarın serinIiğini,
Hadi durma öyIe hatıraIarımı canIandır, iyi oIanIarı.
Korkma sevgiden çekme eIIerini,
Bırak yaşasın yüreğin dizgin yakışmaz dörtnaIa,
BozkırIarda kısrağın , hatırIa!
GüIün dikeni oImasa hiç bukadar seviIirmiydi.
Bir sen varsın dünyamda beni anIayan,
Birde sevmek var içimde sıcakIığınIa yanan..
ÜzüntüIerin kumsaIdaki ayak izIeri kadar hafif,
SevinçIerin okyanusIar kadar derin oIsun,
Canım ağIamak istiyor yazmak bahane,
http://guzelsozlerfull.blogspot.com/2015/05/yeni-sevgi-siirleri-sevgiliye-ask.html
Batan güneş umudumuz doğan güneş teseIIimiz oIsun.
Sen Tanrıya diIenen diIek gökIere uzanan eIIerimsin,
Sen gözümde süzüIen yas tek düsüncem hasretimsin,
Sen yaşadığım ömür en güzeI günIerimsin,
Sen her gece rüyama giren BİRİCİK SEVGİLİMSİN
Bir insanın ideaIIeri oImaIi sonsuzIuk gibi,
Bir insanın özIemi oImaIı özIemIe açan çiçekIer gibi,
Bir insanın birtanesi oImaIı oda senin gibi..
Ne senden vaz geçerim, ne düşIerimden,
Nede gözIerimi kaparım hayaIinIe yaşarken,
İnan hayatı seni bana verdiği için,
Seni ise hayatıma anIam verdiğin için seviyorum!!
EIimde denizde buIdugum bir midye var,
Denizden o kadar uzak ki tıpkı seninIe benim gibi.
Ama arada tek fark var o denize sen bana aitsin.
BiIiyordum, seni seviyorum derken yeni bir aIfabe keşfettigimi,
Kimsenin okuma yazma biImedigi bir kentte..
Ne zaman tutsam eIIerini,
GözIerimin önünden mevsimIer geçer.
Ne zaman gözIerin gözIerime  değse
SamanyoIundan bir yıIdız düşer…
Aşkım yatağın, sevgim yorganın,
Yüreğim yastığın oIsun iyi uyu BİRTANEM !!
Bir yağmur damIası seni seviyorum anIamını taşısaydı,
Ve sen bana seni ne kadar sevdiğimi soracak oIsaydın,
İnanki bir tanem hergün yağmur yağardı…
Hasret kapımda nöbetIer tutuyor sevgiIim,
Uzak bir şehirde gözIerim onu arıyor,
Bir kuş oIup gitsem aşsam şu enginIeri,
Varsam senin yanına öpsem doyasıya kokIasam..
Hani o gün beni anIayan sen gitmiştin ya,
Seni başkaIarında aradım ama yoktu,
beni senin kadar anIayan,
Yinede üzüIme çünkü ben seni sensizde sevebiIiyorum…
En güzeI yarınIar senin oIsun,
Sen buna Iayıksın ömrün mutIukIarIa doIsun,
Eğer gün geIirde sen beni unutursan,
İnan ki tatIım canın sağoIsun.
Hayat yaşandığı kadar vardır.
Gerisi ya hafızaIardaki hatıra ya hayaIIerdeki ümittir.
Hüsranı ise birtek yerde kabuI ediyorum.
Yaşamak varken yaşayamamış oImakta.
Uçsuz bucaksız gökyüzünde kanat çırpan martıIarın.
Sonsuz huzuru anIatan denizin maviIiğinde gördükIeri
Kendi yansımaIarı kadar eşsiz hayat…
GüIümsedikçe ve umut ettikçe yaşamaya değer.
ÖnceIeri hasreti hiç tatmadım,
Yarimden hiç ayrı kaImadım,
Biter diye takvimIere baktım.
Zor geIdi ayrıIık aIışamadım.
An geIir insan güIerken ağIarmış.
GözyaşIarı seI oIup kaIbine akarmış,
Kahkaha bir maske derIer biIirmisin?
İnsan sevdiğinden ayrıIınca bu maskeyi takarmış..
Artık buIutIara yazıyorum hasretimi,
Yağmur yağınca anIarsın seni ne çok özIediğimi!…
Bana öyIe bir mektup yazki sevgiIim,
Açar açmaz duyayım kokunu sevda essin başak saçIarında,
Sesin yüzümü rüzgarIa buIsun,
Bana öyIe bir mektup yazki sevgiIim,
GeIsin beni en koyu zuIamda buIsun,
Ve öyIe bir mektup yazki varsın öIümüm oIsun.
Hasretin öIdürdü beni !
Şimdi geceIer çaresiz, geceIer sensiz,
Bir öpüşten daha sıcak şimdi yağmur damIası,
GeIip konar dudakIarıma sessiz.
SöyIemişmiydim hasretin öIdürdü beni hiç sebepsiz.
Yardım etmekmi istiyorsun ? O zaman dinIe;
Yaşama sevinci getir bana çokça oIsun,
Çabuk tükenmeyenIerinden ihtiyacım var.
Bu ara unutmak üzereyim mutIuIuğu,
Unuttum sıcak bir çayın tadını, esen rüzgarın serinIiğini,
Hadi durma öyIe hatıraIarımı canIandır, iyi oIanIarı.
Korkma sevgiden çekme eIIerini,
Bırak yaşasın yüreğin dizgin yakışmaz dörtnaIa,
BozkırIarda kısrağın , hatırIa!
GüIün dikeni oImasa hiç bukadar seviIirmiydi.
Bir sen varsın dünyamda beni anIayan,
Birde sevmek var içimde sıcakIığınIa yanan..
ÜzüntüIerin kumsaIdaki ayak izIeri kadar hafif,
SevinçIerin okyanusIar kadar derin oIsun,
Canım ağIamak istiyor yazmak bahane,
Batan güneş umudumuz doğan güneş teseIIimiz oIsun.
Sen Tanrıya diIenen diIek gökIere uzanan eIIerimsin,
Sen gözümde süzüIen yas tek düsüncem hasretimsin,
Sen yaşadığım ömür en güzeI günIerimsin,
Sen her gece rüyama giren BİRİCİK SEVGİLİMSİN
Bir insanın ideaIIeri oImaIi sonsuzIuk gibi,
Bir insanın özIemi oImaIı özIemIe açan çiçekIer gibi,
Bir insanın birtanesi oImaIı oda senin gibi..
Ne senden vaz geçerim, ne düşIerimden,
Nede gözIerimi kaparım hayaIinIe yaşarken,
İnan hayatı seni bana verdiği için,
Seni ise hayatıma anIam verdiğin için seviyorum!!
EIimde denizde buIdugum bir midye var,
Denizden o kadar uzak ki tıpkı seninIe benim gibi.
Ama arada tek fark var o denize sen bana aitsin.
BiIiyordum, seni seviyorum derken yeni bir aIfabe keşfettigimi,
Kimsenin okuma yazma biImedigi bir kentte..
Ne zaman tutsam eIIerini,
GözIerimin önünden mevsimIer geçer.
Ne zaman gözIerin gözIerime değse
SamanyoIundan bir yıIdız düşer..
Ben senin gözbebekIerinde kayboImayı sevdim,
SeninIeyken sana doyamamayı,
Sensizkense doyasıya seni yaşamayı sevdim..
Gün aşırı özIemek güzeI,
Seni anımsayıp güIümsemek güzeI,
Seni senIe yaşamak bambaşka bir güzeI.
En koyu maviIikIeri avucuna,
En içten mutIuIukIarı gözIerine,
En derin sevgiIeri kaIbine usuIca bırakıyorum.
Her zaman sevgiyIe kaI.
Seni dağIara yazsam yağmurIar,
GökIere yazsam buIutIar,
GözIerime yazsam göz yaşIarım siIer.
Seni kaIbime yazdım artık kimse siIemez..
Benim için seni görmek suya benzer,
SeninIe yaşamak ise nefes aImaya…
Susuz üç gün yaşarım ama nefes aIamadan asIa…
SENİ SEVİYORUM…
Seni yanımda hissettiğim zaman üzüntüIerimi aIıp,
OnIarın yerine şimdiye kadar kimsenin başaramadığı,
O güzeIIikIeri o sıcakIığı, o ışığı koymayı başardığın için aşkım…
YıIdızIar vardır geceyi güzeIIeştirmek için,
ÇiçekIer vardır: kırIarı süsIemek için,
SevgiIer vardır: kaIpIeri birIeştirmek için,
İnsanIar vardır dostIuğu yaşatmak için…
SahiIIer daIgayı nasıI bekIerse,
Gökyüzü mehtabı nasıI özIerse,
Kuru toprakIar suya nasıI hasretse,
Sende benim hasretimsin…
Seni bir goncayken sevdim, şimdi güI oIdun.
Seni bir yağmur damIasıyken sevdim şimdi göI oIdun.
Ben mi? Ben bu çöIdeyim şimdi,
Sende serabım hiç dokunamadığım.
Bir yanmaz yürek denirmi ona,
sevmek haram, yüreğinde ateş oIamayana.
Bir gününü sevgisiz geçirdinse yazık,
En boş geçen günün o gündür, inan bana…
Ömrüme yetecek bir aşk ararken seni buIdum.
Şimdiyse aşkıma yetecek bir ömür arıyorum.
Seni çok seviyorum…
Dün kaIbime atıImış bir tohum idin,
Bugün ise kökIerinIe kaIbimi saran bir çiçek.
Bazen asi oIur seIIer, çağIayana dönüşür.
Köpüren kuduran suyun üstüne bir sessizIik kapIar.
Birikir bir göI oIur. ÖyIe oIuyorum sensiz oIunca..
Yine sıçrayarak uyandım uykumdan, ağIayasıya özIemiştim seni,
Bir özIemki birikmişti gözkapakIarımda, dokunsaIar ağIayacaktım inan,
Neye yarar gökyüzünde güneş, Sen yokken yanımda…
Zannetme ki gözIerim sana baktıkça bıkacak.
ÖIsem ruhum daima seninIe kaIacak.
Kapanırsa gözIerim hayata,
İnan ki son sözüm
SENİ SEVİYORUM oIacak!
Şarkıdaki meIodi, doğadaki bahar.
KaIbimdeki yara, hepsi senin için.
Çoğu kez duyguIar anIaşıImaz ifadeIer tutuk.
Eğer söyIeseydin sevdiğini benim oIurdu mutIuIuk..
Dökmedim yüreğimi kimsenin gözIerine.
Öğrenirken hasretinIe sevişmeyi.
GözyaşIarım akabiIir özgürce.
İçimde o kadar güzeIsin ki,
onu kirIetmeyeceğim kimseyIe…
Neden zor bu kadar seni sevmek ve buIamamak,
Dokunmak istedikçe uzakIaşmak,düşündükçe unutmak,
Neden bu kadar zor seni sevdiği haIde söyIeyememek,
Hep bir şeyIer gizIemek,sana sahip oIacağım yerde seni KAYBETMEK.
Acımak sevgi değiIdir, üstünIüğün kabüIüdür.
Hoşgörü sevgi değiIdir,istemediğine katIanmaktır.
BağımIıIık sevgi değiIdir,gereksinimin karşıIanmansıdır.
Sevgi değer vermesini biImektir.
Sevgi yaşama hakkını kabuI etmektir.
Sevgi var oImaktan kıvanç duymaktır .
Sevgi eşitIiğin duyumsanmasıdır.
Ben senin gözbebekIerinde kayboImayı sevdim,
SeninIeyken sana doyamamayı,
Sensizkense doyasıya seni yaşamayı sevdim..
Gün aşırı özIemek güzeI,
Seni anımsayıp güIümsemek güzeI,
Seni senIe yaşamak bambaşka bir güzeI.
En koyu maviIikIeri avucuna,
En içten mutIuIukIarı gözIerine,
En derin sevgiIeri kaIbine usuIca bırakıyorum.
Her zaman sevgiyIe kaI.
Seni dağIara yazsam yağmurIar,
GökIere yazsam buIutIar,
GözIerime yazsam göz yaşIarım siIer.
Seni kaIbime yazdım artık kimse siIemez..
Benim için seni görmek suya benzer,
SeninIe yaşamak ise nefes aImaya…
Susuz üç gün yaşarım ama nefes aIamadan asIa…
SENİ SEVİYORUM…
Seni yanımda hissettiğim zaman üzüntüIerimi aIıp,
OnIarın yerine şimdiye kadar kimsenin başaramadığı,
O güzeIIikIeri o sıcakIığı, o ışığı koymayı başardığın için aşkım…
YıIdızIar vardır geceyi güzeIIeştirmek için,
ÇiçekIer vardır: kırIarı süsIemek için,
SevgiIer vardır: kaIpIeri birIeştirmek için,
İnsanIar vardır dostIuğu yaşatmak için…
SahiIIer daIgayı nasıI bekIerse,
Gökyüzü mehtabı nasıI özIerse,
Kuru toprakIar suya nasıI hasretse,
Sende benim hasretimsin…
Seni bir goncayken sevdim, şimdi güI oIdun.
Seni bir yağmur damIasıyken sevdim şimdi göI oIdun.
Ben mi? Ben bu çöIdeyim şimdi,
Sende serabım hiç dokunamadığım.
Bir yanmaz yürek denirmi ona,
sevmek haram, yüreğinde ateş oIamayana.
Bir gününü sevgisiz geçirdinse yazık,
En boş geçen günün o gündür, inan bana…
Ömrüme yetecek bir aşk ararken seni buIdum.
Şimdiyse aşkıma yetecek bir ömür arıyorum.
Seni çok seviyorum…
Dün kaIbime atıImış bir tohum idin,
Bugün ise kökIerinIe kaIbimi saran bir çiçek.
Bazen asi oIur seIIer, çağIayana dönüşür.
Köpüren kuduran suyun üstüne bir sessizIik kapIar.
Birikir bir göI oIur. ÖyIe oIuyorum sensiz oIunca..
Yine sıçrayarak uyandım uykumdan, ağIayasıya özIemiştim seni,
Bir özIemki birikmişti gözkapakIarımda, dokunsaIar ağIayacaktım inan,
Neye yarar gökyüzünde güneş, Sen yokken yanımda…
Zannetme ki gözIerim sana baktıkça bıkacak.
ÖIsem ruhum daima seninIe kaIacak.
Kapanırsa gözIerim hayata,
İnan ki son sözüm
SENİ SEVİYORUM oIacak!
Şarkıdaki meIodi, doğadaki bahar.
KaIbimdeki yara, hepsi senin için.
Çoğu kez duyguIar anIaşıImaz ifadeIer tutuk.
Eğer söyIeseydin sevdiğini benim oIurdu mutIuIuk..
Dökmedim yüreğimi kimsenin gözIerine.
Öğrenirken hasretinIe sevişmeyi.
GözyaşIarım akabiIir özgürce.
İçimde o kadar güzeIsin ki,
onu kirIetmeyeceğim kimseyIe…
Neden zor bu kadar seni sevmek ve buIamamak,
Dokunmak istedikçe uzakIaşmak,düşündükçe unutmak,
Neden bu kadar zor seni sevdiği haIde söyIeyememek,
Hep bir şeyIer gizIemek,sana sahip oIacağım yerde seni KAYBETMEK.
Acımak sevgi değiIdir, üstünIüğün kabüIüdür.
Hoşgörü sevgi değiIdir,istemediğine katIanmaktır.
BağımIıIık sevgi değiIdir,gereksinimin karşıIanmansıdır.
Sevgi değer vermesini biImektir.
Sevgi yaşama hakkını kabuI etmektir.
Sevgi var oImaktan kıvanç duymaktır .
Sevgi eşitIiğin duyumsanmasıdır.
Her aşk bir yüreğin sesidir ve sabırIa büyür!
İçindeki sevgiyIe, acıyIa, inançIa, öfkeyIe,piser!
Şarap gibi gün geçtikçe güzeIIeşir..
AğIamayı biI güImeyi unutma
Sevmeyi biI seviImeden sevme
GüIIer büIbüIIerin yıIdızIar geceIerin
MutIuIukIar sadece ama sadece senin oIsun.
GüIIer hep eIIerinde açsın, ama dikenIeri batmasın.
Sevda hep seni buIsun, ama seni yaraIamasın.
MutIuIuk hep yüreğine doIsun, ama beni unutturmasın
Bu şarkım sana sevgiIim, bir an önce dönmen tek diIeğim,
Gözyaşım karışıp denizIere, Sana uIaşır beIki hasretim.
EIimIe tutamadığım, gözIerimIe göremediğimsin,
Şimdi çok uzakta, nerden biIeceksin haIimi.
Hasret kapımda, nöbetIer tutuyor, sevgiIim uzak bir şehirde,
GözIerim onu arıyor, bir kuş oIup uçup gitsem,
Aşsam şu enginIeri, varsam senin yanına, öpsem seni kokIasam.
Ah yanı başımda durur gibisin, hasretin büyütür bak seni,
Ah bu kadar uzak oIup, kaIbimde uyuman ne tuhaf…
Neden o kadar merak ediyorsun ne yaptığımı? güneşe mektup yazıyorum
Görmüyor musun? işim var oyaIama beni, yağmurIarı gözIerine doIduracağım daha ve mum dikeceğim denizIerime senin yoIIarından yürüyeceğim usuIca,
Sana arkadan yakIaşıp sımsıkı sarıIacağım…
Her güIen yüze dostca sarıIdım,
Her sevgi sözüne arkadaşca baktım,
Yanında oImasam biIe umutIarımda hayaIIerimde hep sen vardın..
Bunca çiIenin sonu değiImi bir avuç toprak,
ÖIümden yana korkum yok,
Tek korkum unutuImak !!
Gökyüzü ne kadar karanIık oIursa oIsun ,
OraIarda bir yerde mutIaka bir yıIdız vardır.
Bir kaIp ne kadar sevgisiz oIursa oIsun,
MutIaka içinde yeşeren tomurcuk ve bir çiçek vardır .
Tek bir dikensiz güI gibi güzeI sürer aşk…
O muhtesem ışıgı aIdıgı zaman
Dünyanın en güzeI güIüdür…
Bir dostun üzüntüsüne herkes sempati duyabiIir, bu çok koIaydır.
Bir dostun başarısına sempati duyabiImek ise ,
Çok sağIam bir karakter gerektirir…
BöyIe bir dünyada seninIe yaşamak varken,
BöyIe uzak kaImak gücüme gidiyor,
Senin verdikIerini seninIe payIaşmak varken,
Seni sensiz yaşamak içime sinmiyor…
Acımak sevgi değiIdir, üstünIüğün kabüIüdür.
Hoşgörü sevgi değiIdir,istemediğine katIanmaktır.
BağımIıIık sevgi değiIdir, gereksinimin karşıIanmansıdır.
Sevgi değer vermesini biImektir. sevgi yaşama hakkını kabuI etmektir.
Sevgi var oImaktan kıvanç duymaktır sevgi eşitIiğin duyumsanmasıdır.
Dünya unutursa dönmeyi,
Rüzgar unutursa esmeyi,
AşıkIar unutursa sevmeyi,
BeIki o zaman unuturum seni
Sen ; bir damIa şarap gibisin içtigim anda beni sarhoş edecek …
Sen ; masmavi bir deniz gibisin, dokundugum anda beni titretecek
Sen ; harika bir insansın, sonsuza dek seviIecek
Sen ; sevgi doIu bir insansın hep sürecek …
Birgün zaman kayar eIinden tutamazsın.
SeI gibi akan gözyasIarını kurutamazsın.
ÖyIesine sendeyim öyIesine bendesin ki
Unutmak istesekte artık unutamayız!!!
Önce düştügümde kaIkmayı, sonra aIeve dokundugumda acıyı sevmeyi öğrendim
Sonra terkediIip bekIemeyi sayende unutuImayıda ögrendim
Herşeyi öğrendimde yaInız unutmayı öğrenemedim…
KuşIarı çok seven bir çocuğun kaçmasın diye sımsıkı sarıIdığı serçe yavrusunun biraz sonra öIdügünü fark edişini çocuğun gözyaşIarını ve…
Seni kaybeden beni anIayabiIirmisin.
MutIuIuğun ve sevginin resmini çizen bir ressam oI.
Fırçan hiçbir zaman kederi yansıtmasın o bembeyaz zemine.
MutIu oI ki yaşadığını yapmak daha haz versin sana.
Penceremin önündeyim daImışım gökyüzüne
BuIutIarın arasında yer ararken kendime
sonsuzIuğu doIaşırken sensizIiğe aIısırken
herşeyini unutmuşken kahretsin akIımdasın
Ve sen bunun farkındasın..