MALZEMELER
2 Su bardağı haşlanmış nohut
tuz
karabiber
2 adet yufka
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 tepeleme kaşık tereyağ
YAPILIŞI
Yufkalar onar santimlik kareler halinde kesilir.Haşlayıp rondada ezdiğimiz nohutları tuz ve karabiberle harmanlayıp yufkaların kenarlarına bir tatlı kaşığı konup rulo yapılır, uçları şeker kağıdı gibi kapatılıp yağda kızartılır, üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür, erittiğimiz tereyağının içine pulbiber ilave edilip mantıların üzerlerin gezdirilir.Bekletilmeden servis yapılır.HAZIR YUFKADAN YAPILINCA SUYA BATIRMIYORUZ .NOT . MANTININ YAPILIŞI ASLINDA AÇILARAK YAPILIYOR OLMASI AMA ÇOCUK BAKTIĞIM İÇİN DURMAZSA DİYE GÜVENEMEDİM AÇILARAK YAPMAK İÇİN SADECE UN TUZ SU 2 ÇAY KAŞIĞI SİRKE 1,5 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT VE SU İLE HAMUR YOĞURULUP YARIM SAAT DİNLENDİRİLİR
AYNI KESİLİP KAPATILIP YAĞDA KIZARTILIR,ET SUYUNA BATIRILIP BEKLETİLMEN ÇIKARTILIR ÜZERİNE YOĞURT VE KIRMIZI BİBER GEZDİRİLİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder