19 Eylül 2013 Perşembe

GEZİ PARKI OLAYLARI: HATAY GERÇEĞİ

GEZİ PARKI OLAYLARI: HATAY GERÇEĞİ

Hatay yıllardır çeşitli milletlerin, kültürlerin iç içe yaşadığı hem örnek bir şehir hem de toplumsal olaylarda birçok kişiye ekmek çıkacak bir yerdir. En son olaylarda ise provokatörlerin uğrak adresi olmuştur.

Şehirdeki dinsel çeşitlilik bu kişilerin ekmeğine yağ sürmüştür. Yıllardır ülkemizdeki toplumsal olayların başını mezhepsel ayrılıklar çekmiştir. Bu kişiler hep aynı noktadan vurmuştur insanları: Sünnilik ve Şiilik. Kimliği belli olmasa da hangi görüşe hizmet ettikleri belli olan bu kişilerin en büyük destekçisi ise Komünist sendikalar ve Halkevleri olmuştur. Ülkemizin birçok yerinde faaliyet gösteren bu gruplar insan ölümlerini velinimet saymış ve “Keşke birkaç kişi daha ölse de ortalık karışsa” gibi iğrenç bir düşünce yapısına sahiptir.





Bu çirkin emelleri için en büyük koz olarak ise gençleri kullanmışlardır. Çünkü gençlerin kanı delidir, boşuna delikanlı denmez gençlere. Birde mesele din ise akan sular durur ve öfke katsayısı artar. Ahmet Atakan bunun en büyük örneğidir. Sosyal medya üzerindeki kışkırtıcı paylaşımları, ölümü hakkında arkadaşlarının konuşmaması akıllar pek çok soru işareti getirmektedir.







Sonuç olarak bu kişiler emellerine ulaşmışlardır. Polisle halkı karşı karşıya getirmeyi başarmış ve bir eylemcinin ağzından şu cümlelerin çıkmasına sebep olmuşlardır: “Doğuracağım. Üç çocuk doğuracağım. Size karşı savaşsın diye. Katil polise başkaldırsın, size başkaldırsın diye..”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder