MALZEMELER
6 adet yumurta
5 Türk kahvesi fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
İÇ MALZEMESİ
1 paket sakızlı muhallebi
80 gram sütlü çikolata
80 gram bitter çikolata
1 paket krem şanti
krem şantiyi hazırlamak için 1 bardak soğuk süt
keki ıslatmak için süt veya meyve suyu
1 adet muz
1 su bardağı vişne
HAZIRLANIŞI
Oda ısısındaki yumurta,şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 fincan ılık su konup çırpmaya devam edilir,un ve kabartma tozu ve kakao birlikte elenerek karışıma ilave edilir büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serilip hamur ince bir tabaka halinde dökülüp 175 derecede 15 dakika kadar pişirilir.
Soğuyan kekimiz iki parçaya bölünür,bir parçası büyük bir kaseye veya borcamın içine streç kaseden taşacak şekilde serilip kek yerleştirilir,meyve suyu veya süt ile hafif ıslatılır.
Sakızlı muhallebi 2 su bardağı süt ile pişirilir, mikserle 10 dakika çırpılır. 1 paket krem şan ti 1 su bardağı soğuk süt ile hazırlanıp ilave edilir hepsi mikserle 1-2 dakika çırpılır yarısı üzerine sürmek için ayrılır, diğer yarısının içerisine dilimlediğimiz muz ve vişneler ilave edilir, kasedeki kekimizin üzerine yerleştirilir, Çikolatalar ben mari eritilip yarısı meyvelerin üzerine dökülüp hafif karıştırılır kalan yarısı diğer muhallebiye katılır, kekimizin diğer yarısıda üzerine kapatılıp süt veya meyve suyu ile ıslatılır strecin sarkan tarafıyla sarılıp buz dolabında 2 saat bekledikten sonra kekimizi kaseden yavaşça ters çevirip çıkarıyoruz streci açıp kalan muhallebi ile üzerini kaplayıp rende çikolata ve hindistan cevizi ile süslüyoruz buzdolabında en az 4 saat bekletip servis yapıyoruz..
6 adet yumurta
5 Türk kahvesi fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
İÇ MALZEMESİ
1 paket sakızlı muhallebi
80 gram sütlü çikolata
80 gram bitter çikolata
1 paket krem şanti
krem şantiyi hazırlamak için 1 bardak soğuk süt
keki ıslatmak için süt veya meyve suyu
1 adet muz
1 su bardağı vişne
HAZIRLANIŞI
Oda ısısındaki yumurta,şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 fincan ılık su konup çırpmaya devam edilir,un ve kabartma tozu ve kakao birlikte elenerek karışıma ilave edilir büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serilip hamur ince bir tabaka halinde dökülüp 175 derecede 15 dakika kadar pişirilir.
Soğuyan kekimiz iki parçaya bölünür,bir parçası büyük bir kaseye veya borcamın içine streç kaseden taşacak şekilde serilip kek yerleştirilir,meyve suyu veya süt ile hafif ıslatılır.
Sakızlı muhallebi 2 su bardağı süt ile pişirilir, mikserle 10 dakika çırpılır. 1 paket krem şan ti 1 su bardağı soğuk süt ile hazırlanıp ilave edilir hepsi mikserle 1-2 dakika çırpılır yarısı üzerine sürmek için ayrılır, diğer yarısının içerisine dilimlediğimiz muz ve vişneler ilave edilir, kasedeki kekimizin üzerine yerleştirilir, Çikolatalar ben mari eritilip yarısı meyvelerin üzerine dökülüp hafif karıştırılır kalan yarısı diğer muhallebiye katılır, kekimizin diğer yarısıda üzerine kapatılıp süt veya meyve suyu ile ıslatılır strecin sarkan tarafıyla sarılıp buz dolabında 2 saat bekledikten sonra kekimizi kaseden yavaşça ters çevirip çıkarıyoruz streci açıp kalan muhallebi ile üzerini kaplayıp rende çikolata ve hindistan cevizi ile süslüyoruz buzdolabında en az 4 saat bekletip servis yapıyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder