19 Eylül 2013 Perşembe

Dofollow ve Nofollow Nedir?

dofollow, nofollowWeb site sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir etiket. Üzerinde dikkatli bir çalışma gerektiren bir link sistemi ile karşı karşıyayız.

'Ya o kadarda önemli değil' demeyin çünkü bu sistemi kullanarak bir siteyi arama motorlarında önermiş oluyorsunuz ve link verdiğiniz site ciddi derecede bu durumdan nasiplenmiş oluyor.

Öncelikle sistemdeki etiketleri tanıtalım.

Dofollow Nedir?

Web sitelerinde dışarı linkleme dediğimiz olayla siz başka sitelere link verirsiniz bunu html kodu olarak aşağıdaki biçimde yaparsınız.

<a href="http://xx.xy">Site</a>

dofollow etiketi sizin linkte vermiş olduğunuz siteyi arama motorlarında önerir ve karşı siteye sizin tarafınızdan önemli ölçüde bir pay verilmiş olur.(Bu payı backlink, pagerank gibi düşünebilirsiniz.)

Yani basitçe dofollow = güven  bu sistem ile siz karşı siteye güvendiğinizi söylüyorsunuz arama motorlarıda  adeta 'sen güvenirsen bende güvenirim' diyor durum bundan ibaret. Peki dofollow tag içinde nasıl kullanılır? Aşağıda örnek gösterilmiştir.

<a href="http://xx.xy" rel="dofollow">Site</a>

Nofollow Nedir?

Yukarıdaki yazıyı okuduysanız bunuda az-çok tahmin edersiniz. Bu etiket de güvenmediğiniz siteler için kullanılır. Tabi güven meselesi karşı siteyi negatif etkileyecek bir sonuç üretmez.

Yani sizin nofollow olarak link veridiğiniz bir site sizden gelecek olan pagerank, backlink vs. bir kısmını alamaz. Önemli bir şekilde bir kısmı dedim çünkü link verdiğiniz siteler sizden muhakkak bir link paylaşımı söz konusu olduğu için backlink alacaklardır.

Peki bu etiket nasıl kullanılır?

<a href="http://xx.xy" rel="nofollow">Site</a>


Konumuza ek olarak bu sistemde özellikle hazır sistem yazılımlar ve genel olarak web sitesi sahipleri dofollow link vermezler genel olarak reklam şeklindeki linkler dofollow olarak yayınlanır.

Dünyadaki web sitesi sahiplerinin çoğu bu sistemde verdikleri linklere çoğunlukla nofollow etiketi koyarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder