11 Eylül 2013 Çarşamba

Kur’an’a Kimler Savaş Açmadı ki

Kur’an’a Kimler Savaş Açmadı ki

28 Şubatçıların en çok övündükleri kahramanlıkları, Kur’an Kurslarına karşı yürüttükleri faaliyetleriymiş.

Haberi okuyunca yazının başlığı geçti aklımdan. “Sizler gibi kimler Kur’an’a savaş açmadı ki?”

İlk savaş açan Hz. Ömer (r.a.) di, daha duyduğu ilk ayette Allah’a teslim olarak Kur’an’ı Kerim’in en büyük kahramanı oldu.
Ebu Cehil hız kesmeden mücadelesini sürdürdü. Ona iman edenler de aynı savaşı sürdürmekte ama hep kaybetmekteler.

Mesela Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasını Kur’an-ı Kerim’e bağlayan İngiliz savunma bakanının, savaş değerlendirmesini yaptığı bir toplantıda, eline Kur’an-ı Kerim’i alarak, beraberindekilere şöyle hitap ettiği söylenir:

-“Müslümanların elinden bu kitabı almadıkça veya tahrip etmedikçe veya yasaklamadıkça hiçbir milletin askeri bunları yenemez.”

İngiliz bakanın bu sözü havada kalmadı ve uygulamaya geçildi.

İstiklal Savaşı’mız Kur’an-ı Kerim sayesinde, Kur’an’a iman eden milletimizle kazanılmıştı.

Savaş biter bitmez, ilk yapılan işlerden birisi ne oldu? Milleti bir arada tutan din mayasının kitabı Kur’an-ı Kerim’i yasaklamak oldu.

Kur’an eğitimi ve öğretimi yapan eğitim yuvaları kapatılmış, Kur’an okuyanlar ve okutanlar takibata uğramış, Kur’an’dan uzaklaşılması için akla hayale gelmedik icraatlar gerçekleşmişti.

Ezanın değiştirilmesinin bile hafif kaldığı Kur’an düşmanlığında, CHP zihniyetinin Kur’an hazımsızlığı, 14 asırdan bu yana Kur’an düşmanlarının hepsine rahmet okutturacak kadar büyük bir faciaydı.

Elbet CHP’lilerin ve onların izinden gidenlerin iman etmesini ve kabul etmesini beklediğimiz yok ama Kur’an-ı Kerim’in, kıyamete kadar korunacağı, kimsenin ne bir harfini ne de okunmasını yasaklayamayacağı ayetle sabittir.

Tarihimiz Kur’an’ı yasaklamak isteyenlerle, yasaklanmasının imkânsız olduğunu söyleyen Kur’an hadimleri ve Kur’an kahramanlarıyla doludur.

İşte o kahramanlardan birisi de Süleyman Hilmi Tunahan dır. Süleyman Hilmi Tunahan Hz.lerinin Kur’an’a hizmeti, Allah’ın, “Kur’an-ı biz koruyacağız” taahhüdünün bir tecellisidir.
……………………
Süleyman Hilmi Tunahan Hz.lerinin ruhu şeriflerine bir Fatiha göndererek, kısaca yaptığı hizmetlere değinelim.

Bu arada Süleyman Hilmi Tunahan Hz.lerinin vefat tarihi, Eylül ayı içerisindedir. 16 Eylül 1959 günü vefat etmiştir. Kabri şerifleri Karacaahmet Mezarlığı’ndadır.

Ülkenin savaşlar sonrası bitkisel hayata girdiği günlerde, başka hiç işleri, güçleri kalmamış gibi bütün mesailerin, Kur’an düşmanlığı üzerine teksif edildiği o karanlık günleri, Süleyman Hilmi Tunahan Hz.leri şöyle anlatır:

-“Bir zaman geldi, mebus maaşı kadar para verip talebe okutmak istedim, bulamadım. Parayı alıp kaçıyorlardı, çünkü korkuyorlardı.

Bu ilimler yeryüzünden kaybolacak diye korkuyordum.

Fakat sonradan Cenâb-ı Hakk sebepler halk etti ve okutma imkânı buldum.

Yaşlılardan başladık, daha sonra gençler geldi. Ve şimdi yürüyor. Bütün bunlar Cenâb-ı Hakk’ın bize lütfudur.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder