17 Mayıs 2015 Pazar
Ardanın Mutfağı Tatlı Maya Ekmeği – Roska Tarifi 17 Mayıs
Tatlı Maya Ekmeği – Roska Tarifi
Malzemeler;
Ön maya için;
yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı un
1 paket kuru maya
Hamur için:
Ön maya
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
Susam – bulamak için
Yumurta sarısı – üzeri için
Badem – üzeri için
yarım su bardağı sıvıyağ
5 su bardağı un
1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Ön maya için olan malzemeleri bir kapta karıştırın, 1-1,5 saat köpük köpük oluncaya kadar mayalandırın.
Hamur için, mayalanan ön mayanın üzerine şeker, ılık su, yağ ve unu ilave edin. Kulan memesi kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika yoğurun.
Tezgâhın üzerine susam serpip, hamurun dış yüzeyini susama bulayın.
Ekmek hamurunu pişirme tepsisine alın ve üzerine çizikler atın. Yumurta sarısı sürüp, badem saplayın bu şekilde 1-1,5 saat daha mayalandırın. 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
17 Mayıs ardanın mutfağı tarifleri, yeni bölüm 17 Mayıs pazar ardanın mutfağı izle, ardanın mutfağında ne yapıldı, bugün ardanın mutfağında ne yapıldı, 17 Mayıs pazar ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, ardanın mutfağı hangi kanalda, yeni bölüm 17 Mayıs 2015 ardanın mutfağı nasıl yapılır, 17 Mayıs 2015 ardanın mutfağı tarifi, malzemeleri, nasıl pişirilir, nasıl yapılır, ardanın mutfağı, ardanın mutfağı pazar yemekleri, ardanın Mutfağı 17.05.2015
Etiketler:
17 Mayıs,
ardanın mutfağı,
Tatlı Maya Ekmeği – Roska Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder