19 Eylül 2013 Perşembe

Mustafa mı, Kemal mi?

Mustafa mı, Kemal mi?

Murat Bardakçı, Atatürk’ü putlaştırmanın çok yanlış olduğunu ifade ettikten sonra “Atatürk olmasaydı adımız başka türlü olurdu.” gibisinden bir soruya da “Öyle olmazdı, belki bir yüzbaşı çıkardı veya en azından Atatürk olmasaydı ne durumda olacağımızı bilemezdik.” diyerek putperestleri sinirlendirdi.

Atatürk malum çevreler tarafından onlarca yıl önce putlaştırılmıştı. Koruma Kalkanı ile kimse onun hakkında detaylı araştırma yapamıyor, insanlar herkesin bildiği şeyleri bile söylemekten imtina ediyordu. Mesela Atatürk’ün içki müptelası olduğunu söylemek bile cesaret isterdi. Bugün eskisi gibi olmasa da putlaştırma ayinleri düzenlenmeye devam ediyor.

Resmî törenlerde devlet erkânının yüz ifadelerine bir bakın. Bu yüz ifadelerinde mecburen yapılan seremonilerin insanların suratlarını ne hâle getirdiğini aynelyakin görürsünüz. Bir 10 Kasım’ı düşünün. Asık suratlı devlet ricali Anıtkabir’e gidiyor ve bazı ritüelleri gerçekleştiriyor. Vilayetlerde heykellerin önünde tazim ile çeşitli sunumlar icra ediliyor. Bunun ne anlama geldiğini bilmeyen yok.

Bu ülkede onlarca yıl, Atatürk’e rağmen Atatürk’e tapılmıştır. Tapınma illa secde etmekle olmaz. Bu arada secde olmasa bile rükû edenleri de görüyoruz. Bugün Anıtkabir’e gidilip ölmüş bir insandan medet beklemek bırakın İslâm’ı, Atatürkçülüğe bile aykırıdır. Atatürk’ün meşhur bir vecizesi vardır, “Ölülerden medet ummak, medeni milletler için bir züldür.” der.

Birkaç ay sonra 10 Kasım geliyor. Bakalım devlet ricali mecburen katılmak zorunda kaldığı törenlerden kurtulmak için bir bahane ile yurt dışına gidecek mi? Samimî olalım.

Bugün Cumhurbaşkanı, Başbakan hatta CHP lideri bu tür törenlere mecburen katılıyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı azgınların kinlerinden ve yasaların mecburiyetinden çekindiği için CHP lideri de kendisini Atatürkçü lanse etmek için katılıyor.

Devlet ricalini, bütün memurları, Türk halkını bu mecburiyetten kurtarmanın zamanı gelmedi mi?

İktidar, heykellerin önünde icra edilen bu törenleri artık kaldırmalıdır.

Bu çağdaş toplumlar için bir hurafedir. Bugün artık Türkiye değişti. Bir an önce Koruma Kalkanı kaldırılmalı, zorunlu törenler ilga edilmelidir.

Bugün Atatürkçü olduğunu söyleyenler, Atatürk’e yapılan en büyük hakaretlerin de sahibidir. Atatürkçü olduklarını iddia edenlerin kalplerine gerçek Atatürkçülük yerleşmemiştir.

Onlarınki göstermelik bir imandır. Atatürk Mustafa ismini reddettiği hâlde, nüfus cüzdanındaki isim hanesine sadece Kamal adını yazdırdığı hâlde; paşa, gazi, bey gibi unvanları yasakladığı hâlde hâlâ ona Mustafa Kemal Paşa diyenler, gerçek Atatürkçü, samimî Atatürkçü olamazlar.

Mustafa Durdu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder