ISPANAK KAVURMASI
MALZEMELER
1kilo ıspanak
2 adet kuru soğan
YAPILIŞI
Ispanaklar ayıklanıp yıkanır ve doğranır, soğanlar yemeklik doğranıp zeytin yağında kavrulur, ıspanaklar ve tuz ilave edilir ıspanaklar suyunu çekince 5 dakika kadar daha hafif ateşte kavrulur.
Soğuyunca sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
HAS REVANİ
Malzemeler:
14 adet yumurta
½ su bardağı buğday unu
½ su bardağı pirinç unu
Şerbet için;
4 ½ bardak su
4 su bardağı toz şeker
KABAK TATLISI
MALZEMELER
3 kilo kabak
1,5 kilo şeker
YAPILIŞI
Kabaklar ayıklanıp yıkanır , dilimlenir tencereye bir kat kabak bir kat şeker olmak üzere yerleştirilir, tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte hiç su konmadan pişirilmeye bırakılır .
NOT:Tencerede suyunu çekip kaynamaya başlayınca taşmaması için kapağı hafif aralanması gerekebilir .Önceden şekere yatırınca çok su salıyor o yüzden ben hiç bekletmiyorum .
su koymayada gerek yok kabaklar zaten su salıyor, kısık ateşte pişirilince sonuç çok güzel oluyor . AFİYET OLSUN
MALZEMELER
1kilo ıspanak
2 adet kuru soğan
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytin yağı
tuzYAPILIŞI
Ispanaklar ayıklanıp yıkanır ve doğranır, soğanlar yemeklik doğranıp zeytin yağında kavrulur, ıspanaklar ve tuz ilave edilir ıspanaklar suyunu çekince 5 dakika kadar daha hafif ateşte kavrulur.
Soğuyunca sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
HAS REVANİ
Malzemeler:
14 adet yumurta
½ su bardağı buğday unu
½ su bardağı pirinç unu
Şerbet için;
4 ½ bardak su
4 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
14 adet yumurtanın beyazı derince bir kaba alınır. Sarıları da ayrı bir yerde sonradan malzemelere eklenmek üzere bekletilir.
Şerbeti için;
4 buçuk bardak su ve 4 su bardağı toz şeker tencereye ilave edilir ve kaynatılır.
Bir çırpıcı yardımı ile yumurta beyazları kar gibi olana kadar çırpılır. 14 adet yumurta sarısı da köpük gibi olan beyazların üzerine yavaş yavaş eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.
1 su bardağı buğday ve pirinç unu karışımı malzemelere eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Kalıbın zemini yağlanır hazırlanan revani hamuru dökülür. Üzeri kızarana kadar pişirilir.
Servis kabına ters çevrildikten sonra revani ılıkken yine ılık olan şerbeti dökülür.
Revani servise hazırdır
Bir çırpıcı yardımı ile yumurta beyazları kar gibi olana kadar çırpılır. 14 adet yumurta sarısı da köpük gibi olan beyazların üzerine yavaş yavaş eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.
1 su bardağı buğday ve pirinç unu karışımı malzemelere eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Kalıbın zemini yağlanır hazırlanan revani hamuru dökülür. Üzeri kızarana kadar pişirilir.
Servis kabına ters çevrildikten sonra revani ılıkken yine ılık olan şerbeti dökülür.
Revani servise hazırdır
KABAK TATLISI
MALZEMELER
3 kilo kabak
1,5 kilo şeker
YAPILIŞI
Kabaklar ayıklanıp yıkanır , dilimlenir tencereye bir kat kabak bir kat şeker olmak üzere yerleştirilir, tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte hiç su konmadan pişirilmeye bırakılır .
NOT:Tencerede suyunu çekip kaynamaya başlayınca taşmaması için kapağı hafif aralanması gerekebilir .Önceden şekere yatırınca çok su salıyor o yüzden ben hiç bekletmiyorum .
su koymayada gerek yok kabaklar zaten su salıyor, kısık ateşte pişirilince sonuç çok güzel oluyor . AFİYET OLSUN
TAVUKLU PİLAV
SÖĞÜŞ SALATALIK,DOMATES,BİBER TURŞU,AYRANMALZEMELER
1 adet bütün tavuk
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz,
YAPILIŞI
Pirinç tuzlu sıcak suyla ıslatılıp bekletilir .
3 kaşık tereyağ eritilir, pirinçler yıkanıp tereyağına ilave edilir, tuzu eklenir 10 dakika kadar kısık ateşte kavrulur 2 su bardağı sıcak tavuk suyu ve 2 su bardağı sıcak su eklenip pişmeye bırakılır,suyunu çekince temiz bir kağıt havlu örtülerek 10 dakika kadar demlenmesi beklenir bir kalıba önce etler sonra pilav eklenip iyice yerleştirilir bir servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder