3 Temmuz 2015 Cuma

Nurselin Mutfağı 3 Temmuz 2015 Laz Böreği Tarifi


3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 Temmuz cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Laz Böreği nasıl yapılır, 3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Laz Böreği tarifi, Laz Böreği malzemeleri Laz Böreği nasıl pişirilir Laz Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Laz Böreği, Nurselin mutfağı cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı 3.07.2015

nurselin-mutfagi-laz-boregi-tarifi-3-Temmuz-2015
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Laz Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
 
LAZ BÖREĞİ

Malzemeler :
HAMURU İÇİN.

3,5 su bardağı un.
1,5 su bardağı süt.
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta.
1 fiske tuz.
MUHALLEBİSİ İÇİN.
3 su bardağı süt.
4 yemek kaşığı nişasta.
4 yemek kaşığı şeker.
1 paket vanilya.
1 yemek kaşığı tereyağı.
1 adet yumurta.
1 tatlı kaşığı karabiber.
ŞERBETİ İÇİN.
3 su bardağı şeker.
3,5 su bardağı su.
2 damla limon suyu.
Eritilen tereyağından 1 çauy bardağı alınıp geniş bir kaba konur. Süt eklenir ve 1 yumurta kırılır. Tuz atılır. Ortalama 3,5 su bardağı unla hamuru yoğurulur.
Tencereye süt, nişasta ve şeker konur. Vanilya eklenir ve muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp içine tereyağ bırakılır ve çırpılır. Soğuyunca içine 1 yumurta kırılır ve karabiber atılıp karıştırılır.
Şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon suyu sıkılar. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Hamurdan 20 beze elde edilir. 10 tanesi nişasta ve un karışımı ile tabak büyüklüğünde açılıp üstüste konur. Tek seferde büyütülüp üzerine yağ gezdirilen fırın tepsisine alınır. Tek tekte açabilirsiniz bu pratik yoludur.
Üzerine muhallebisi yayılır ve kalan 10 neze ile üzeri kapatılır.
Kare kare dilimler kesilir. Eritilip kızdırılan tereyağ gezdirilir ve
190 derecede fırına verilir.
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuyan şerbeti gezdirilir ve sunuma alınır.


Nurselin Mutfağı 3 Temmuz 2015 Haçapuri Tarifi
Nurselin Mutfağı 3 Temmuz 2015 Laz Böreği TarifiNurselin Mutfağı 3 Temmuz 2015 Kepir Sarması TarifiNurselin Mutfağı 3 Temmuz 2015 Gürcü Kavurma Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder