10 Temmuz 2015 Cuma

10 Temmuz Nurselin Mutfağı Ciğer Sarma Tarifi İzle Eskişehir 10.07.2015

ciger-sarma

10 Temmuz Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Eskişehir ilinde Ciğer Sarma tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz. 10.07.2015
Ciğer Sarma Tarifi izle
Malzemeleri:
Gömleği ile beraber kuzu takım ciğeri.
4 adet kuru soğan.
4 adet domates.
1 çay bardağı pirinç.
Yarım çay bardağı zeytinyağı.
Kuru nane.
Karabiber.
Tuz.
Kuzu takım ciğerin akcığeri haşlanmak üzere ocağa alınır. Karaciğeri ve yüreği bıçak arası doğranır. Haşlanan akciyerde ocaktan alınır ve rondoda çok ezilmeyecek şekilde çekilir.
Dibine sıvıyağ gezdirilen tencereye küçük küçük doğranan soğanlar bırakılır. Yumuşayınca hazırlanan ciğer takımı eklenir ve birlikte kavrulurlar. Suyunu salıp çekince rendelenen domatesi arkasından yıkanıp süzülen pirinci ilave edilir. Tuz, karabiber ve bol kuru nane atılıp ocaktan alınır. Ilımaya bırakılır.
Sıcak suda bekletilen gömlek biraz yumuşayınca düz bir zeminin üzerinde açılır. Düzgün olan yerlerinden kareler kesilir. Dolu dolu bir yemek kaşığı iç harç konur ve bohça şeklinde 4 ucundan kapatılır. Kapatılan kısmı altta kalıcak şekilde fırın tepsisine dizilir. Biraz sıcak su konur ve 200 derecede fırına verilir.
nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağı izle, 10.07.2015 nurselin mutfağı izle bugün nurselin mutfağında ne yapıldı 10 Temmuz nurselin mutfağı canlı izle Eskişehir Nurselin mutfağı yemek tarifleri nurselin mutfağı  10 Temmuz nurselin mutfağı canlı İzle Eskişehir, nurselin mutfağı izle bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Ciğer Sarma Tarifi izle 10.07.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder