13 Temmuz 2015 Pazartesi

Zeytinli Dereotlu Poğaça Tarifi Arda’nın Mutfağı 13 Temmuz 2015



Zeytinli Dereotlu Poğaça Tarifi Ardanın Mutfağı 13 Temmuz 2015
Malzemeler;
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
20 gr yaş maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
yarım demet dereotu
6,5 su bardağı un
Tuz
İçi için - Zeytin ezmesi
Üzeri için – 1 adet yumurta sarısı

Zeytinli Dereotlu Poğaça Yapılışı Ardanın Mutfağı:
Ilık süt şekeri bir kapta karıştırın, mayayı ilave edin. 10 dakika bekletin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip hamur olacak şekilde yoğurun. 1-1,5 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurdan elinize ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın ve ortasına zeytin ezmesi koyup toplar şeklinde kapatın.
Tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

zeytinli-dereotlu-pogaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder