Kuru Yemişli Lokma Tarifi Ardanın Mutfağı 13 Temmuz 2015 Malzemeler;
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kuru maya
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
1 su bardağı kuru üzüm – suda beklemiş
1 su bardağı file Antep fıstığı
1 su bardağı ceviz içi
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 tutam tarçın
Tuz
Kızartmak için – Sıvıyağ
Kuru Yemişli Lokma Yapılışı Ardanın Mutfağı:
Hamur için un, pudra şekeri, kuru maya, yumurta, sütü karıştırın.
İçine üzüm, ceviz, Antep fıstığı, limon kabuğu, tarçın, tuz ve vanilyayı ilave edip yeniden karıştırın. Hava almayacak şekilde kapatıp, 1-1,5 saat mayalandırın.
Hazırladığınız karışımdan kaşık kaşık alıp kızgın yağa atın. Kızaran lokmaları bir kevgir yardımıyla havlu kağıt üzerine alın ve servis tabağına alıp pudra şekeri serperek servis edin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder