9 Temmuz 2015 Perşembe

9 Temmuz Nurselin Mutfağı Kıkırdaklı Çorba Tarifi İzle Konya 9.07.2015

kikirdakli-corba-tarifi-izle-nurselin-mutfagi

9 Temmuz Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Konya ilinde Kıkırdaklı Çorba tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağı nda her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz. 9.07.2015

Kıkırdaklı Çorba Tarifi izle

Malzemeleri:
Yarım kilo süzme yoğurt.
Tuz.
Su.
HAMURU İÇİN.
1 çay bardağı süt.
1 adet yumurta.
1 fiske tuz.
Aldığı kadar un.
KIKIRDAK HAMURU İÇİN. 1 adet yumurta.
1 fiske tuz.
Aldığı kadar un.
Yarım.çay bardağı sıvıyağ.
ÜZERİ İÇİN.
1 yemek kaşığı tereyağ.
Pulbiber.
Kuru nane.
Geniş bir kaba 1 çay bardağı süt ve kırılan 1 yumurta konur. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamından biraz daha sert hamur yoğurulur. 5 10 dakika dinlebdirilir ve oklava ile açılır. 1 c kalınlığında küçük kareler kesilir. Tuz atılan bol sıcak suda haşlanır.
Haşlanmasına yakın suda inceltilip tuz atılan sarımsaklı süzme yoğurdu verilir. Bu işlemi yaparken kesilmemesi için ocağın kapalı olması gerekir ve ocaktan alınır. Eritilmiş tereyağında yakılan pulbiber ve kuru nane üzerine gezdirilir.
bir kaba 1 yumurta kırılır. Tuz atılır aldığı kadar unla erişte hamuru yoğurulur. İnce bir şerit alınır. Yuvarlak bir form verilir ve 2 c kalınlığında kesilir. Küçük küçük toplar oluşmuş olacaktır.
Sıvıyağ yakılan tavada kavrulup çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağı izle, 9.07.2015 nurselin mutfağı izle bugün nurselin mutfağında ne yapıldı 9 Temmuz nurselin mutfağı canlı izle Konya Nurselin mutfağı yemek tarifleri nurselin mutfağı  9 Temmuz nurselin mutfağı canlı İzle Konya, nurselin mutfağı izle bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Kıkırdaklı Çorba Tarifi izle 9.07.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder