Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Cızbız tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
CIMBIZ TARİFİ
Malzemeleri :
Hamuru için:
- 4,5 su bardağı un.
- yarım paket yaş maya.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı şeker.
- 1 bardak ılık su.
İçi için:
- yarım demet maydanoz.
- 2 sap pırasa.
- yarım demet dereotu.
- 1 bağ ısırgan otu.
- 200 g beyaz peynir.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber.
Üzeri İçin:
- mısır unu.
- sıcak su.
- 1 yumurta.
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba yarım paket yaş maya konur. Ilık suyu ve şekeri eklenir. Ortalama 4,5 bardak unla yumuşak kıvamlı bir hamur tutulur. 25 dakika dinlendirilmeye bırakılır. Maydanoz, dereotu, pırasa ve ısırgan otu küçük küçük doğranıp bir kaba alınır. İçine ufalanan beyaz peynir konur. Karabiberi ve pulbiberi atılır. Zeytinyağı gezdirilip harmanlanır. Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük beze ayrılır ve üzerine zeytinyağı dökülerek tekrar yoğurulur. Yapılacağı cam kap boyutunda elle açılarak yerleştirilir. Üzerine otlarla hazırlanan harç yayılır. Mısır unu sıcak suda inceltilir. Kenara ayrılan hamur parçalanarak içine yedirilir ve yeşilliklerin üzerine öbek öbek elle bırakılır. Üzerine zeytinyağıyla çırpılan 1 yumurta gezdirilip 180 derecede fırına verilir.
Nurselin Mutfağı 29 Nisan 2015 Enginar Dolması Tarifi Aydın
Nurselin Mutfağı 29 Nisan 2015 Cızbız Tarifi Aydın
Nurselin Mutfağı 29 Nisan 2015 Et Köftesi Tarifi Aydın
Nurselin Mutfağı 29 Nisan 2015 Lorlu Kurabiye Tarifi Aydın
Nurselin Mutfağı 29 Nisan 2015 Enginar Dolması Tarifi Aydın
Nurselin Mutfağı 29 Nisan 2015 Cızbız Tarifi Aydın
Nurselin Mutfağı 29 Nisan 2015 Et Köftesi Tarifi Aydın
Nurselin Mutfağı 29 Nisan 2015 Lorlu Kurabiye Tarifi Aydın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder