29 Nisan 2015 Çarşamba

Oktay Usta Yeşil Elma 29 Nisan 2015 Ton Balıklı Pizza Tarifi


Oktay usta yeşil elma 29 Nisan 2015 Oktay ustada bugün ne yapıldı, Oktay usta kolay yemek tarifleri, Oktay usta Ton Balıklı Pizza tarifi, yeşil elma Ton Balıklı Pizza nasıl yapılır, Ton Balıklı Pizza malzeme listesi, Ton Balıklı Pizza tarifi, Ton Balıklı Pizza nasıl yapılır, Ton Balıklı Pizza nasıl yapılır, Ton Balıklı Pizza tarifi, yeşil elma bugün, 29 Nisan 2015 çarşamba yeşil elma tarifleri, 29 nisan 2015 çarşamba Oktay usta tarifleri, evde Ton Balıklı Pizza nasıl yapılır


Oktay Usta tarafından Yeşil Elma programında tarifi verilen yemekler nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Paylaşmaya devam ediyoruz.


TON BALIKLI PİZZA
Malzemeleri:
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su

Üzeri için :
kaşar peyniri
beyaz peynir
yeşilbiber
mısır
mantar
ton balığı
soğan

Sosu için:
2 çorba kaşığı biber püresi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tutam taze fesleğen
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı :
Un, tuz, yaş maya karıştırma kabına koyulur. Mayanın üzerine zeytinyağı ve ılık su dökülür. Ortadaki sıvılarla mayayı eritilir. Kenardan un alarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. Hamur iki eşit parçaya bölünür ve ikisi de yuvarlanır. Tezgâha ve hamurlara un serpilerek hamurlar merdaneyle açılır. Hamurlar pizza tellerine veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine serilir. Sosu için, bir kâseye salça, zeytinyağı ve biber püresin koyulur. Fesleğen, sarımsak ince doğranıp ilave edilir. Tuz ve karabiber koyularak çırpma teliyle karıştırılır. Hamurların üzerine sos sürülür. Pizzaların bir tanesine, kaşar peyniri ve beyaz peynir rendelenir. Mantar ve yeşilbiber doğranıp üzerine dizilir. Diğer hamura da kaşar peyniri rendesi, ton balığı, mısır ve halka soğan koyulur. Tepside biraz mayalandırılarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder