30 Nisan 2015 Perşembe

30 Nisan 2015 Nurselin Mutfağı Lor Dolması Tarifi


30 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 30 nisan çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 30 nisan 2015 nurselin mutfağı Lor Dolması nasıl yapılır, 30 nisan 2015 nurselin mutfağı Lor Dolması tarifi, Lor Dolması malzemeleri, Lor Dolması nasıl pişirilir, Lor Dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Lor Dolması, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı 30.04.2015 Lor Dolması

 


 


 

Hafta içi her Showtv ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Lor Dolması tarifi yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiyenin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

 


 
Lor Dolması Tarifi

Malzemeleri:
250 gram lor peyniri.
3 bağ pazı.
2 bardak kırık yarma.
1 bardak köftelik bulgur.
1 kaşık tereyağı
1 çay kaşığı tuz.

Sosu için:
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber.

Hazırlanışı:
İnce bulgur ve yarma tencereye alınır. Üzerini geçeçek kadar su konur. Tuzu atılıp tereyağ konur ve pişirilmeye bırakılır. Çok pişmeyecektir. Suyunu çekince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca ufalanan lor peyniri ile harmanlanır. Pazı yaprakları yumuşaması için sıcak suya batırılır. Soğuk su ile şoklanır. Ortasındaki sapından ayrılıp hazırlanan iç harçla muska şeklinde sarılılıp tencereye dizilir. Üzerine çıkmayacak kadar sıcak su konur ve kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. yağda yakılan pul biber ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder