30 Nisan 2015 Perşembe

30 Nisan 2015 Nurselin Mutfağı Isırgan Otlu Kaygana Tarifi


30 Nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 30 Nisan çarşamba Nursel'in mutfağında bugün ne yapıldı, Nurseli'n mutfağı hangi kanalda, 30 nisan 2015 Nurseli'n mutfağı Isırgan Otlu Kaygana nasıl yapılır, 30 nisan 2015 nurselin mutfağı Isırgan Otlu Kaygana tarifi, Isırgan Otlu Kaygana malzemeleri, Isırgan Otlu Kaygana nasıl pişirilir, Isırgan Otlu Kaygana nasıl yapılır, Nursel'in mutfağı Isırgan Otlu Kaygana, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı 30.04.2015 Isırgan Otlu Kaygana



 


Hafta içi her gün Showtv ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Isırgan Otlu Kaygana tarifi yayınlandıktan hemen sonra. Bloğumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiye'nin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

 


 

Isırgan Otlu Kaygana Tarifi



Malzemeler:
- 1 bağ ısırgan otu.
- yarım demet maydanoz.
- yarım demet dereotu.
- yarım demet taze soğan.
- 1 demet taze nane.
- 5 yumurta.
- 3 bardak süt.
- 1 bardak mısır unu.
- 2 bardak un.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 tatlı kaşığı tuz.

Kızartmak için:
- sıvıyağ

Hazırlanışı:
Isırgan otları, maydanozlar, dereotları, taze soğanlar ve naneler güzelce yıkanıp küçük küçük doğranıp geniş bir kaba alınır. Üzerine mısır unu ve kabartma tozu eklenir. Tuzu atılıp harmanlandıktan sonra 5 yumurta kırılır ve 3 bardak süt ile tekrar karıştırılır. Ortalama 2 bardak unla kıvamı verilir. Kızdırılan sıvı yağına kaşık kaşık bırakılarak arkalı önlü çevrilerek pişirilir. Isırgan otlarını yıkarken ve doğrarken eldiven kullanmayı unutmayınız. Kaygana sunuma hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder