28 Nisan 2015 Salı

Nurselin Mutfağı 28 Nisan 2015 Dolanger Tatlısı Tarifi

28 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 nisan salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 nisan 2015 nurselin mutfağı Dolanger Tatlısı nasıl yapılır, 28 nisan 2015 nurselin mutfağı Dolanger Tatlısı tarifi, Dolanger Tatlısı malzemeleri Dolanger Tatlısı nasıl pişirilir Dolanger Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Dolanger Tatlısı, Nurselin mutfağı salı yemekleri, Nurselin Mutfağı 28.04.2015


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Dolanger Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.


DOLANGER TATLISI

Malzemeleri:
Hamuru için:
- 1 çay kaşığı karbonat. 
- yarım limon suyu. 
- 2 yumurta. 
- 1 bardak sıvı yağ. 
- 1 bardak süt. 
- 1 fiske tuz. 
- 1 bardak yoğurt. 
- aldığı kadar un.

İç harcı için:
- 2 bardak ceviz.

Şerbeti için:
- 5 bardak şeker. 
- 5 bardak su. 
- 2-3 damla limon suyu.

Hazırlanışı:
Geniş bir kaba karbonat konur. Üzerine karbonatın kokusunu alsın diye limon sıkılır. 2 yumurta kırılır. 1 bardaktan 1 parmak eksik süt, yoğurt ve sıvı yağ konur. Tuzu atılır. Aldığı kadar unla baklava hamuru kıvamında hamur yoğurulur. Üzeri kapatılıp 30 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan 12 beze alınır. Büyük ve ince olacak şekilde açılıp ortasından kesilir. Üzerine rondoda çekilen ceviz serpilir ve incecik oklavaya sarılıp oklavanın üzerindeyken büzülür. Oklava içinden büzgüsünü bozmayacak şekilde çekilir ve fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilen tereyağ gezdirilir. Yapılan her büzgü ortasından bıçakla kesilerek dilimlenir. 180 derecede fırına verilir.  5 bardak şekere 5 bardak su konup sıkılan 2-3 damla limonla şerbeti pişirilip soğumaya bırakılır. Fırından çıkıp kaynarlığını atan tatlının üzerine gezdirilir. 
Dolanger tatlısı sunuma hazırdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder