30 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 30 nisan çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 30 nisan 2015 nurselin mutfağı Kıymalı Siron nasıl yapılır, 30 nisan 2015 nurselin mutfağı Kıymalı Siron tarifi, Kıymalı Siron malzemeleri, Kıymalı Siron nasıl pişirilir, Kıymalı Siron nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kıymalı Siron, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı 30.04.2015
Hafta içi her Showtv ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Kıymalı Siron tarifi yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiyenin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.
Kıymalı Siron Tarifi
Malzameleri:
Hamuru için:
- 2 bardak un.
- 1 fiske tuz.
- su.
Üzeri İçin:
- 300 g dana kıyma.
- 2 kaşık tereyağ.
- 1 kaşık pulbiber.
- 1 kase süzme yoğurt.
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamındaki hamur yoğurulur. Bizim un ölçümüz elimizde olduğu için sadece göstermek adına 2 bardak undu fakat az çıkacağı için 6 bardak undan yapmanızı öneririz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Yemek tabağından biraz büyük açılır. Sacda ya da tavada çevrilerek pişirilir. Pişirme sırasında sık sık çevirmeniz gerekir. Rulo şeklinde sarılır ve 2 parmak kalınlığında kesilerek kenarları olan bir kaba sıkı sıkı dizilir. Sıkı dizmeniz kıvrımlarını kaybetmemesi için önemlidir. Bu şekilde 2-3 gün kurutulması gerekir. Dana kıyma tavaya alınıp tereyağında kavrulur. Rengi dönünce pul biberi atılır ve ocaktan alınır. Sunum tabağına dizilen sironların üzerine ıslatmak için ılık su ile açılan süzme yoğurt gezdirilir. Pişirilen kıymalı harç ile sunuma alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder